Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Ξεκινούν απόψε οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με το άναμμα του δέντρου

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
«Η Καλαμάτα φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι ομορφότερη από κάθε προηγούμενη χρονιά», είπε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που το βράδυ στην κεντρική πλατεία θα μετρήσει αντίστροφα το χρόνο και όταν φτάσει στο μηδέν θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, εκδήλωση με την οποία θα ξεκινήσει και το μεγάλο γιορταστικό πρόγραμμα του Δήμου μέχρι την Πρωτοχρονιά…

Απόψε λοιπόν, στις οκτώ, θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία και αύριο, Σάββατο, στις επτά το βράδυ, θα γίνει αντίστοιχη γιορτή στο λιμάνι, για το άναμμα του παραδοσιακού ελληνικού καραβιού.

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων, παρουσία εκπροσώπων πολλών από τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτές, ο δήμαρχος τόνισε ότι φέτος στην Καλαμάτα υπάρχουν δύο μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα, στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία 23 Μάρτη, θα γίνουν εκδηλώσεις σε περισσότερα σημεία της πόλης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θα συμμετέχουν πάρα πολλοί φορείς και εκατοντάδες εθελοντές, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Ο Παναγιώτης Νίκα είπε ότι ο σκοπός είναι να διασκεδάσει δωρεάν ο κόσμος, να ξεχάσει για λίγες ώρες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι μέσα από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, ευτυχίας, υγείας, χαμόγελου, αλληλεγγύης και αγάπης αλλά και να στείλει η Καλαμάτα ευχές με τα συγκεκριμένα συναισθήματα σε όλο τον κόσμο.
Επίσης ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι εκδηλώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία όπου έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα λειτουργήσουν τα γνωστά παραμυθόσπιτα, λειτουργεί ήδη το καρουζέλ, όπως επίσης ξεκίνησαν να λειτουργούν και τα καινούργια δεντρόσπιτα της δημοτικής επιχείρησης του «Διοκλή». Εκδηλώσεις θα γίνουν ακόμη στο λιμάνι, όπου στον προλιμένα θα λειτουργήσει παγοδρόμιο, στην πλατεία 23 Μάρτη, στην Κεντρική Αγορά, στο Ιστορικό Κέντρο και σε δημοτικά διαμερίσματα όπως στο Πλατύ, τη Θουρία, τα Αρφαρά, τη Σπερχογεία, το Αριοχώρι, τον Άρι, τη Μικρά Μαντίνεια, τα Λαίικα.
Ο Παύλος Μπουζιάνης, πρόεδρος του «Διοκλή», μίλησε για τα δεντρόσπιστα που λειτουργούν στο βόρειο μέρος της κεντρικής πλατείας. Αυτά έχουν ενοικιαστεί σε χειροτέχνες και σε επαγγελματίες.
Ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου, μίλησε για τη δημιουργία του καινούργιου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία, το οποίο σημείωσε ότι φτάνει τα 16 μέτρα και είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους εθελοντές που δούλεψαν για την κατασκευή του δέντρου, ενώ οι πρόεδροι της Φάρις και του Διοκλή τον ευχαρίστησαν τονίζοντας ότι έχει την καλλιτεχνική ευθύνη του χριστουγεννιάτικου σκηνικού που έχει στηθεί στην πόλη.
Ο Χάρης Βγενής, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, μίλησε για τις εκδηλώσεις στην παραλιακή ζώνη, η Αναστασία Μπελογιάννη, αντιπρόεδρος της Φάρις και της Φιλαρμονικής, μίλησε για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις και η Τασούλα Φοίφα, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, μίλησε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας.
Ακολούθως, εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν.
Στ.Μ.