Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 18:28

Έκκληση στους εθελοντές να βοηθήσουν για το καρναβάλι

Όρθιοι οι Δημήτρης Μπούχαλης, Στέλιος Μητσέας και Κατερίνα Παπουτσόγλου και καθιστοί οι Αναστασία Μπελογιάννη, Θανάσης Ηλιόπουλος και Δημήτρης Βεργόπουλος Όρθιοι οι Δημήτρης Μπούχαλης, Στέλιος Μητσέας και Κατερίνα Παπουτσόγλου και καθιστοί οι Αναστασία Μπελογιάννη, Θανάσης Ηλιόπουλος και Δημήτρης Βεργόπουλος

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ 
Έκκληση στους εθελοντές που διοργάνωσαν τα προηγούμενα χρόνια το Καλαματιανό Καρναβάλι να βάλουν πλάτη και φέτος, παρότι τη διοργάνωση την έχει αναλάβει πλέον ο Δήμος, απεύθυναν σήμερα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου…

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ 
Έκκληση στους εθελοντές που διοργάνωσαν τα προηγούμενα χρόνια το Καλαματιανό Καρναβάλι να βάλουν πλάτη και φέτος, παρότι τη διοργάνωση την έχει αναλάβει πλέον ο Δήμος, απεύθυναν σήμερα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου…

Σε συνέντευξη Τύπου της καρναβαλικής επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί από τη «Φάρις», παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της προκαρναβαλικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Πρόκειται για μια «αρβαλιάρικη» ποδηλατοβόλτα, σε διάφορες γειτονιές της πόλης, με σκοπό τη διαφήμιση του καρναβαλιού. Στην ποδηλατοβόλτα θα συμμετέχουν τα καρναβαλικά γκρουπ και όποιος άλλος επιθυμεί.
Η εκκίνηση θα γίνει από την κεντρική πλατεία στις 11.30 το πρωί. Οι ποδηλάτες θα τερματίσουν επίσης στην πλατεία, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα προσφέρει διάφορα κεράσματα και ζεστή σοκολάτα.
Σημειώνεται ότι φέτος αλλάζει και η ονομασία του καρναβαλιού και ειδικότερα από Καλαματιανό Καρναβάλι γίνεται Καρναβάλι Καλαμάτας. Αυτό επειδή Καλαματιανό Καρναβάλι είναι η ονομασία του Συλλόγου που διοργάνωσε τα δύο προηγούμενα καρναβάλια.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν η πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής και αντιπρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη, που σημείωσε ότι η προκαρναβαλική εκδήλωση του Σαββάτου θα γίνει εξ ολοκλήρου με προσφορά ειδών και εξοπλισμού από χορηγούς.
Ο αντιδήμαρχος και μέλος της καρναβαλικής επιτροπής, Δημήτρης Βεργόπουλος, πρόσθεσε ότι τα γκρουπ που θα συμμετέχουν στην προκαρναβαλική εκδήλωση θα βαθμολογηθούν και οι πόντοι που θα πάρουν θα μετρήσουν για το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.
Η εθελόντρια Κατερίνα Παπουτσόγλου, επίσης μέλος της καρναβαλικής επιτροπής απεύθυνε γενικό κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση του Σαββάτου.
Ο Στέλιος Μητσέας, εκπρόσωπος του «Ανοιχτού Δήμου» στην καρναβαλική επιτροπή, τόνισε ότι η παράταξη που εκπροσωπεί θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία του καρναβαλιού.
Ο πρόεδρος της Φάρις και μέλος της καρναβαλικής επιτροπής, Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού Καλαμάτας θα γίνει στις 30 Γενάρη με μεγάλη εκδήλωση και η καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φλεβάρη. Στις 7 Φλεβάρη θα γίνει πάρτι στο «Elite», στις 14 Φλεβάρη θα γίνει νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση και στις 21 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί η Ιζαμπιάδα. Στο ενδιάμεσο, πρόσθεσε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει και η έκθεση με τις καρναβαλικές στολές στο Πνευματικό Κέντρο.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος και μέλος της καρναβαλικής επιτροπής, Δημήτρης Μπούχαλης, τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για τη συμμετοχή καρναβαλικών γκρουπ και πως όσοι θέλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ή να πάρουν πληροφορίες μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 27215 04030 ή να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες του καρναβαλιού. Τέλος ο αντιδήμαρχος απεύθυνε έκκληση σε όσους βοήθησαν στις προηγούμενες διοργανώσεις «να έρθουν και πάλι μαζί μας».
Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του καρναβαλιού, ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι θα ξεπεράσει τα 40.000 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά περίπου θα προέλθουν από χορηγίες.
Στ.Μ.