Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 21:10

Θα συνεχίσει τα θετικά Καραμπάτου ο Αδαμόπουλος

Παναγιώτης Αλευράς και Δημήτρης Αδαμόπουλος Παναγιώτης Αλευράς και Δημήτρης Αδαμόπουλος

ΠΙΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 
Δεν απορρίπτει ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, όσα θετικά άφησε η προηγούμενη διοίκηση του Γιώργου Καραμπάτου, όπως τη Σχολή Γαστρονομίας ή δράσεις του πολιτιστικού οδοιπορικού «Οι Δρόμοι του Λαδιού και της Ελιάς» που προβάλλουν την περιοχή μας και τα προϊόντα της.
Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Αδαμόπουλος την Κυριακή το βράδυ, κατά την κοπή της πίτας του Επιμελητήριου, όπου τυχερός αναδείχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, στον οποίο προσφέρθηκε δώρο που διέθεσε το κατάστημα «Fine Gems», του Σταύρου Παπαδόπουλου.

Η εκδήλωση ήταν στο πνεύμα των ημερών, λιτή δηλαδή, με πίτα, γλυκίσματα και αναψυκτικά που πρόσφεραν επαγγελματίες της Καλαμάτας.
Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Αδαμόπουλος τόνισε ότι σχεδιάζονται ή ήδη έχουν αναληφθεί προσπάθειες για τη στήριξη των επιχειρηματιών της περιοχής. Ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «ανένδοτος αγώνας» εναντίον του παρεμπορίου που πλήττει το νόμιμο εμπόριο. Μίλησε για τους ελέγχους που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, με δική του πίεση, από τα μεικτά κλιμάκια, στην λαϊκή του Δυτικού Κέντρου, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα και κατασχέθηκαν είδη επειδή ήταν χωρίς παραστατικά ή αποτελούσαν απομιμήσεις. Επίσης ο κ. Αδαμόπουλος σημείωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τα Επιμελητήρια της χώρας και με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως της Βορείου Ελλάδας και της Αττικής, για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα φτιάξει, αρκεί να μην χάσει ο Έλληνας την αισιοδοξία και το κουράγιο του.
Τις ευχές του έδωσε στη διοίκηση και τα μέλη του Επιμελητηρίου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που ευλόγησε την πίτα, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.
Στ.Μ.