Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 16:51

Πρώτος απολογισμός από την προβολή της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη

Πρώτος απολογισμός από την προβολή της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ 
Θετικός κρίνεται ο πρώτος απολογισμός της καμπάνιας προβολής της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη, που περιελάμβανε σειρά εκδηλώσεων το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και χθες, Κυριακή. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι ανάλογες προσπάθειες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας και μάλιστα για το σκοπό αυτό σήμερα επισκέφθηκε τα Ιωάννινα…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ 
Θετικός κρίνεται ο πρώτος απολογισμός της καμπάνιας προβολής της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη, που περιελάμβανε σειρά εκδηλώσεων το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και χθες, Κυριακή. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι ανάλογες προσπάθειες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας και μάλιστα για το σκοπό αυτό σήμερα επισκέφθηκε τα Ιωάννινα…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου τονίζεται ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις και υπήρξε συμφωνία για περαιτέρω συνεργασίες».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι στη Θεσσαλονίκη «γίνανε πολύ σημαντικές προσπάθειες και προς την κατεύθυνση των ΚΑΠΗ και προς την κατεύθυνση των σχολείων. Ενδυναμώθηκε ο δεσμός των Μεσσηνίων που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη με την Καλαμάτα, καθώς αυτοί αποτελούν «γέφυρα» της Θεσσαλονίκης με την Καλαμάτα.
Έγινε και μία σημαντική προβολή στο «Ολύμπιον» για τη ζωή και το έργο του Καθηγητή Πέτρου Θέμελη, που ως Θεσσαλονικεύς είναι κι αυτός μία σημαντική πνευματική «γέφυρα» μεταξύ Θεσσαλονίκης και της περιοχής μας».
Στο δελτίο Τύπου του Δήμου σημειώνεται ότι ο Τύπος της Θεσσαλονίκης «έντυπος και ηλεκτρονικός, περιέλαβε στη θεματολογία του τις εκδηλώσεις προβολής του τόπου μας, των πολιτιστικών του θησαυρών, της μεσσηνιακής γαστρονομίας, ενώ ενδυναμώθηκαν οι δεσμοί της Καλαμάτας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού της Κεντρικής Μακεδονίας».
Σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ιωαννιτών και συναντήθηκε με τον ομόλογό του Θωμά Μπέγκα. Σκοπός είναι «η παρουσία της Καλαμάτας στα Ιωάννινα, η προβολή της πόλης και της περιοχής της, των προϊόντων της και του πολιτισμού της. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχισθεί σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε δηλώσεις του.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας προσέθεσε ότι «πολύ σημαντική εξέλιξη είναι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ώστε το Σεπτέμβριο να λειτουργήσει στην Καλαμάτα ένα σεμινάριο μεταπτυχιακού επιπέδου, με αντικείμενο που έχει σχέση με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (σ.σ. το Πανεπιστήμιο αυτό έχει πολλά Τμήματα με οικονομικό επιστημονικό προσανατολισμό κ.ά.). Ελπίζω – και είναι και η διάθεση καθηγητών του Πανεπιστημίου, με τους οποίους συναντήθηκα – αυτό το σεμινάριο να γίνεται πάντοτε αρχές φθινοπώρου και να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα». Ο δήμαρχος είπε πως καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «συναντήθηκαν και με εκπροσώπους ξενοδοχείων της Καλαμάτας, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής αυτού του σεμιναρίου στον τόπο μας, με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. Θα καταβληθεί προσπάθεια αυτό το σεμινάριο να λάβει μόνιμο χαρακτήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν προσεχώς, σε κοινή συνέντευξη Τύπου».
Το «παρών» στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης έδωσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μεσσήνιος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Γυφτόπουλος, οι δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου και Πέλλας – Γιαννιτσών Γρηγόρης Στάμκος, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, οι καλαματιανοί δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής και Ρία Καλφακάκου κ.ά.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα είναι επίσημος προσκεκλημένος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας φέτος το καλοκαίρι και θα οργανωθεί τριήμερο προβολής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα.
Σε ό,τι αφορά την προβολή των τοπικών μας προϊόντων, προσφέρθηκαν σε εκθέσεις στο φουαγιέ του Δημαρχείου και στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Ιδιαίτερα εντυπωσίασαν οι ελιές Καλαμάτα ΠΟΠ και το ελαιόλαδο Καλαμάτα ΠΟΠ. Είχαν, όμως, επιλεγεί και πέντε εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, όπου το Σαββατοκύριακο σε κάθε πελάτη προσφέρθηκαν μεσσηνιακά προϊόντα όπως λαλάγγια, παστό, σφέλα, αλλά και ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας στις σαλάτες.
Επισημαίνεται πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης παρέθεσε δείπνο στην ομάδα των Μεσσηνίων που ετοίμασε την προβολή του τόπου, σε ένα από τα επιλεγμένα εστιατόρια όπου προσφέρονταν μεσσηνιακά εδέσματα, στην πλατεία Αριστοτέλους.

*Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Μαλαπέτσα, διευθυντή του Elite City Resort, που συμμετείχε στην προσπάθεια προβολής της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη