Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 00:00

Ένα βιβλίο μαγειρικής που βοηθάει να μη νοσταλγείς τα φαγητά της μαμάς…

Δήμητρα Δημοπούλου, Εύα Βαλτζή, Τάσος Αντωνίου, Κατερίνα Φυλακτίδου, Παναγιώτης Παπανικολόπουλος Δήμητρα Δημοπούλου, Εύα Βαλτζή, Τάσος Αντωνίου, Κατερίνα Φυλακτίδου, Παναγιώτης Παπανικολόπουλος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ»
Νέοι φοιτητές… Σπουδές σε ξένη πόλη, μακριά από την «επιτήρηση» του μπαμπά και της μαμάς. Κι όμως, τη μαμά οι περισσότεροι αρχίζουν να τη νοσταλγούν αμέσως. Για την ακρίβεια, «μπουχτισμένοι» από το πρόχειρο φαγητό, λαχταρούν το φαγητό της μαμάς. Με το βιβλίο που παρουσιάστηκε στο «Βιβλιόπολις» αυτή η λαχτάρα έρχεται να καλυφθεί…

Το βιβλίο «Για να μην ξαναπείς ποτέ… μα2 πεινάω!» παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο της Δήμητρας Δημοπούλου το Σάββατο το μεσημέρι από τον foodblogger Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, την φαρμακοποιό Κατερίνα Φυλακτίδου και την εξαγωγέα Εύα Βαλτζή, ενώ ο συγγραφέας Τάσος Αντωνίου μίλησε για το κίνητρο που τον ώθησε να το γράψει.
Ένα καλωσόρισμα έκανε η Δήμητρα Δημοπούλου, που διαβεβαίωσε ότι το «Για να μην ξαναπείς ποτέ… μα2 πεινάω!» είναι ένας πολύ σημαντικός χρηστικός οδηγός προκειμένου οι μαμάδες με επαγγελματικές υποχρεώσεις να απαλλαγούν από τον καθημερινό πονοκέφαλο του «τί να μαγειρέψω».
Ο foodblogger Παναγιώτης Παπανικολόπουλος μίλησε με επαινετικά λόγια για τον Τάσο Αντωνίου ως άνθρωπο και μάγειρα και υπογράμμισε ότι το βιβλίο θα πρέπει κάθε φοιτητής να το παίρνει μαζί με τα συγγράμματά του ώστε να έχει το φαγητό της μαμάς κάθε μέρα στο σπίτι του.
Η φαρμακοποιός Κατερίνα Φυλακτίδου διαβεβαίωσε ότι πράγματι για τους φοιτητές αυτό το βιβλίο θα είναι πολύ χρήσιμο.
Η εξαγωγέας Εύα Βαλτζή συνεχάρη τον συγγραφέα, τονίζοντας ότι είναι ένας νέος άνθρωπος που κυνηγάει αυτό που του αρέσει και το όνειρό του, ανέφερε ότι το βιβλίο της αρέσει γιατί έχει τις απλές και αγαπημένες συνταγές. Γενικά χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα «ολοκληρωμένο προϊόν».
Ο συγγραφέας Τάσος Αντωνίου σημείωσε ότι η Καλαμάτα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που παρουσιάζεται το βιβλίο μετά την Αθήνα και ότι ήταν επιθυμία του να γίνει αυτό στο «Βιβλιόπολις».
Ανέφερε ότι βασικό του κίνητρο ήταν να φέρει κοντά τους νέους στη μαγειρική και την καλή διατροφή παρουσιάζοντας με απλό τρόπο συνταγές των μαμάδων μας. Στο βιβλίο υπάρχει και ηλεκτρονική εφαρμογή που με ένα απλό και δωρεάν σκανάρισμα με το κινητό τηλέφωνο σου παρουσιάζει τη συνταγή.
Με το τέλος της βιβλιοπαρουσίασης η Δήμητρα Δημοπούλου έκανε την κλήρωση για την προσφορά ενός γεύματος ή δείπνου, ύψους 50 ευρώ από το εστιατόριο «Κάρδαμο».
Επίσης, έγινε η κλήρωση με δώρο ένα τάμπλετ προσφορά του «Βιβλιόπολις».