Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 03:00

Σεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας με διακεκριμένους σεφ

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Δωρεάν Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Απευθύνονται σε επαγγελματίες της εστίασης και θα πραγματοποιηθούν στο NavarinoDunes, στην CostaNavarino, από 20 έως 22 Μαΐου…

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Μαΐου. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
Μέσα από τις πολύτιμες γνώσεις αλλά και την καθοδήγηση σημαντικών επαγγελματιών του χώρου, όπως ο Δημήτρης Μελεμενής - Costa Navarino, ο Λευτέρης Λαζάρου - Varoulko Seaside και ο Σωτήρης Ευαγγέλου - Grande Bretagne & King George στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις.
Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, ενώ από το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, ο Πάρης Κωστόπουλος, διευθυντής Κουζίνας και Γαστρονομικός Σύμβουλος και ο Βενυχάκης Κωνσταντίνος, chef και καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, θα προσφέρουν πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μεσσηνιακών προϊόντων.
Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 6 ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 3 ½ ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο, καθώς επίσης και γευσιγνωσία.
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, CHEF, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων.
Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218, 62200 και ώρες 9.00 - 15.00.
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.
Προθεσμία προεγγραφών: 15 Μαΐου 2015 Σημείωση: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας