Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 12:42

"Εντελώς παρανοϊκά" στο Κάστρο Καλαμάτας

"Εντελώς παρανοϊκά" στο Κάστρο Καλαμάτας

ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
Μια σάτιρα που κινείται ανάμεσα στο αλλόκοτο και το παρανοϊκό ανεβάζει την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου της πόλης. Ο τίτλος της: «Εντελώς παρανοϊκά»…

Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν για το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας, ενώ η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Μιλάμε για μια απολαυστική σάτιρα σωρείας θεατρικών και κινηματογραφικών ειδών και στιλ - από την ελισαβετιανή δραματουργία και το βικτωριανό μελόδραμα ως το γκροτέσκο κι από την παρωδία και τη λογοτεχνία του φανταστικού και του τρόμου ως τον χιτσκοκικό κινηματογράφο. Εδώ ο Δράκουλας ξαναζεί, ο Φρανκεστάιν βρίσκει ένα ζεστό σπιτικό, κι οι λύκοι αισθάνονται ασφαλείς. Εδώ ο Μπάστερ Κίτον σκάει ένα χαμόγελο και οι Αδελφοί Μαρξ ετοιμάζονται να ξαναβγούν στη σκηνή. Εδώ τα κόμικς ζουν την τιμητική τους, το γκόθικ είναι στο στοιχείο του και στοιχειώνει κάθε αστοιχείωτο. Εδώ ο Πόε κυκλοφορεί σαν την άδικη… κατάρα (αν και δεν πρέπει να λέγονται ειδικά τώρα τέτοιες λέξεις) και ανάμεσα στους ανατριχιαστικούς θορύβους (αν κάνεις ησυχία θα ακούσεις τις σταγόνες της βροχής στη μεγάλη τζαμαρία) ακούγεται κι εκείνος του μολυβιού του Χίτσκοκ. Εδώ το Αλλόκοτο και το παρανοϊκό παίρνει σάρκα και οστά κι επίσης μερικές περούκες... ».