Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 10:01

Στην Πύλο παρουσιάζει το βιβλίο της η Μαρία Καραγιάννη

Στην Πύλο παρουσιάζει το βιβλίο της η Μαρία Καραγιάννη

“ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ”
Το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη «Στη σκιά της σιωπής» παρουσιάζεται το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλιτήρα στην Πύλο...

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, με χορηγό το Ωδείο Πύλου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας - διοικήτρια Αστυνομικού Τμήματος, ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης - διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, Ηλίας Κοντοζάμανης και ο νομικός Αντώνης Κατσάς. Συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Διονύσης Νασόπουλος.

Το βιβλίο
“Μπορούν μερικές μόλις λέξεις να ανατρέψουν την ίδια τη ροή της ζωής για πάντα; Μόναχο, Δεκέμβριος του 1997. Ο Έκτορας, απόγονος ενός πρώην Γερμανού λοχαγού κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, επισκέπτεται τους γονείς του για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Έπειτα από έναν καβγά, η μητέρα του λίγο πριν το θάνατό της, του αποκαλύπτει ένα μυστικό που βαραίνει τη συνείδησή της πενήντα τρία ολόκληρα χρόνια. Από το παγωμένο Μόναχο, ο Έκτορας θα βρεθεί στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνιακής γης, αναζητώντας την αλήθεια γύρω από τη ζωή και το παρελθόν της οικογένειάς του. Η ιστορία εκείνης της αναζήτησης εξελίσσεται σε ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντας σε κάθε βήμα φρικτές δολοφονίες, καταραμένους έρωτες και φαντάσματα της μνήμης που σεργιανίζουν σαν σκιές στα γραφικά σοκάκια της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας. Ένα βιβλίο, δυο διαφορετικές ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα στο παρόν και στο μακρινό παρελθόν, με τους πρωταγωνιστές της να παλεύουν μέχρι το τέλος για να κερδίσουν λίγη από τη χαμένη τους αθωότητα, για να δικαιωθούν οι ψυχές των νεκρών και να ολοκληρωθούν οι έρωτες του σήμερα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
H Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας. Το 2003 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, και πολύ σύντομα πέρασε τις πύλες της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και σε κάθε ευκαιρία στριμώχνει όνειρα και προσδοκίες σε μια μικρή βαλίτσα και ταξιδεύει στις πόλεις του κόσμου... Η αγάπη της για τη θάλασσα την έκανε να επιστρέψει τα τελευταία χρόνια στη γενέτειρα της, όπου εργάζεται ως Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος”.