Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 19:17

Ξεκινούν οι πρόβες προκειμένου να σπάσει στην Καλαμάτα το ρεκόρ Guiness

Θανάσης Ηλιόπουλος και Μάριος Ιωαννίδης Θανάσης Ηλιόπουλος και Μάριος Ιωαννίδης

ΧΟΡΟΣ BACHATA 
Θα φτάσουν τις χίλιες οι δηλώσεις συμμετοχής για το εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στις 27 Σεπτέμβρη, προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ Guiness στο λατινοαμερικάνικο χορό Bachata. Την Πέμπτη ξεκινούν και οι πρόβες. Πρόβα θα γίνει και το Σάββατο το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 3η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας…

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, ο Δήμος και η Φάρις στηρίζουν το εγχείρημα, διότι αυτό θα συμβάλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της πόλης.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το εγχείρημα ο εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, Μάριος Ιωαννίδης. Όπως σημείωσε, ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους περίπου 700 άτομα, τα οποία προέρχονται από σχολές χορού από 22 πόλεις της χώρας και της Κύπρου. Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι για να σπάσει το ρεκόρ Guiness πρέπει να χορέψουν για περισσότερα από 15 λεπτά, περισσότερα από 704 άτομα, χωρίς λάθη, τη χορογραφία που έχει ετοιμαστεί για το σκοπό αυτό. Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι η χορογραφία είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να ανταποκριθεί οποιασδήποτε, ακόμη και αν δεν είναι χορευτής, αρκεί να παρακολουθήσει μία από τις δίωρες πρόβες που θα γίνουν.
Η πρώτη πρόβα θα γίνει την Πέμπτη στο Κάστρο και η δεύτερη στις δέκα το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 3ης Λευκής Νύχτας.
Ο κ. Ιωάννιδης κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, τονίζοντας ότι η απήχηση για την Καλαμάτα θα είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα στα social media.
Στ.Μ.