Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 15:32

Τριήμερο συμπόσιο για τον Πολιτισμό, τη Δημοκρατία, το Μύθο της Αρχ. Μεσσήνης

Παναγιώτης Μπαζίγος, Σταύρος Μηλιώνης, Γιώργος Τσώνης, Δημήτρης Πλευράκης και Γεωργία Παναγοπούλου Παναγιώτης Μπαζίγος, Σταύρος Μηλιώνης, Γιώργος Τσώνης, Δημήτρης Πλευράκης και Γεωργία Παναγοπούλου

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ 
Πολιτισμός, Δημοκρατία, Μύθος… Αυτά τα στοιχεία που εμπεριέχει η Αρχαία Μεσσήνη θέλει να προβάλει το τριήμερο συμπόσιο που ξεκινάει αύριο, Παρασκευή, στην πόλη της Μεσσήνης αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο. Ένα συμπόσιο με επιστημονικές διαλέξεις, με μουσικές και μουσικοποιητικές εκδηλώσεις, με προβολή ταινίας, με αντάμωμα Μεσσηνίων, με έκθεση τοπικών προϊόντων και γευσιγνωσία και με βασικούς διοργανωτές το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και το Δήμο Μεσσήνης…

Για τους σκοπούς και το πρόγραμμα του συμποσίου παραχώρησαν το πρωί, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ο γενικός γραμματέας απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων Σταύρος Μηλιώνης, ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτης Μπαζίγος και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεσσήνης, Γωγώ Παναγοπούλου, η οποία σηκώνει και το μεγάλο βάρος της διοργάνωσης από την πλευρά του Δήμου.
Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Τσώνης μίλησε για μια σημαντική εκδήλωση που μέσα από το πρόγραμμά της αποσκοπεί στο να υποστηρίξει τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, στον τόπο μάλιστα όπου γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν αυτές οι αξίες.
Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης, τόνισε από την πλευρά του ότι η Αρχαία Μεσσήνη έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για το υπουργείο Εξωτερικών καθώς πρόκειται για μια αρχαία πόλη της δημοκρασίας. Πρόσθεσε ότι το συμπόσιο θα αποτελέσει ένα ταξίδι στον Μύθο και τον Πολιτισμό και κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις εκδηλώσεις.
Ο Σταύρος Μηλιώνης, από το ΚΕΑΝ, ανέφερε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί συμμετέχει αφιλοκερδώς στη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Σε ό,τι αφορά το επιστημονικό και πνευματικό μέρος του συμποσίου τόνισε ότι θα γίνουν εισηγήσεις από σημαντικούς επιστήμονες, ιδιαίτερα από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος του συμποσίου περιλαμβάνει συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.
Ο Παναγιώτης Μπαζίγος, από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του συμποσίου θα γίνει το Σάββατο το βράδυ, στην Αρχαία Μεσσήνη, το 3ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων.
Τέλος, η κ. Παναγοπούλου τόνισε ότι με εκδηλώσεις σαν το συγκεκριμένο συμπόσιο μπαίνουν γερές βάσεις ώστε η περιοχή της Μεσσήνης να δημιουργήσει ταυτότητα πόλης πολιτισμού.
Στ.Μ.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην αφίσα που ακολουθεί: