Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 20:52

Θαυμάσιοι Αλαγόνιοι, εκλεκτά προϊόντα Αλαγονίας

Οι Λαδαίοι Μιχάλης Αντωνόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σταματία Αγγελή και Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου Οι Λαδαίοι Μιχάλης Αντωνόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σταματία Αγγελή και Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου

ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 
Όποιος λατρεύει την Αλαγονία και τους Αλαγόνιους, απόψε τους λάτρεψε ακόμη περισσότερο. Στο παζάρι τοπικών προϊόντων και στο γλέντι που ακολούθησε, στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, έδειξαν μια ακόμη φορά πόσο φιλόξενοι είναι και πόσο πλούσιο τόπο έχουν. Οι τομάτες της Αλαγονίας, τα σύκα, τα αχλάδια, η ρίγανη, τα κολοκυθάκια και οι μελιντζάνες, το μέλι, οι μαρμελάδες και…

…πολλά άλλα προϊόντα απλώθηκαν στους πάγκους και ο κόσμος ψώνισε από τους παραγωγούς τις εκλεκτές αυτές τροφές. Αυτό έγινε στο χώρο όπου πραγματοποιείται η αγορά των βιολογικών προϊόντων, όπου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών της Αλαγονίας πρόσφεραν στον κόσμο δίπλες, τηγανίτες, τσάι του βουνού και διάφορα άλλα κεράσματα.
Ακολούθησε η γιορτή με ζωντανή μουσική.
Ο κόσμος που πήγε στο παζάρι ήταν πολύς και έδειξε ότι αναγνωρίζει την ποιότητα των προϊόντων της περιοχής και των ανθρώπων της.
Ανάμεσα στους παραγωγούς ήταν και η Μελίνα Αλεξέα,  που γεννήθηκε στην Αμερική και επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, την Αλαγονία, μόλις πριν λίγους μήνες, όπως και ο Έβανς  Βαλς, από την Ιρλανδία, που επίσης βρίσκεται στην Αλαγονία λίγους μήνες. Τα παιδιά αυτά τώρα μαθαίνουν να καλλιεργούν τη γη, έχουν ήδη φτιάξει κήπο με διάφορα αγροτικά προϊόντα, βιολογικά, φτιάχνουν ψωμί, μαρμελάδες και άλλα προϊόντα. Η Μελίνα και ο Έβανς είναι παιδιά συμπαθέστατα και έχουν εντυπωσιάσει με την εργατικότητά τους, τη δημιουργικότητά τους, την αγάπη τους για τη φύση και την ύπαιθρο, παρ’ ότι είναι νέοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις πόλεις.
Στ.Μ.

 

Νίκος και Αλέξανδρος Κακαρέας

 

Έβανς Βαλς και Μέλανι Αλεξέα, ο Ιρλανδός και η Ελληνοαμερικανίδα που εγκαταστάθηκαν πριν λίγους μήνες στην Αλαγονία

 

Άννα Ίσαρρη, παραγωγός από το Λαδά, με τα καλύτερα προϊόντα κάθε φορά στην λαϊκή της Καλαμάτας

 

Γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού Λαδά ετοιμάζουν τηγανίτες για να κεράσουν τον κόσμο