Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 13:10

Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας συμμετέχει στο 4ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

10-11 ΟΚΤΩΒΡΗ
Στο Πάρκο του Λιμενικού θα διεξαχθεί και φέτος το Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά. Με ανακοίνωσή της η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας δηλώνει τη συμμετοχή της στην εκδήλωση...

«Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας θέλοντας να συμβάλει μέσω της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών στην οικοδόμηση ενός πλατύτερου και πιο μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος και να προωθήσει τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την ανεκτικότητα μεταξύ όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή ή οποιαδήποτε ετερότητα, συμμετέχει στο 4ο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα γίνει στην Καλαμάτα στις 10 και 11 Οκτώβρη στο πάρκο του Λιμενικού, όπως επίσης και στο προ-φεστιβαλικό Αντίφα league που επίσης θα γίνει στην Καλαμάτα στις 4 Οκτώβρη στο πάρκο του Λιμενικού.
Με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι αντίθετοι στο ρατσισμό, το νεοναζισμό και σε οποιανδήποτε μορφή φασισμού, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις αυτές. Η Ιστορία έχει πολλές φορές αποδείξει ότι όταν οι διακρίσεις, οι ανισότητες και η μισαλλοδοξία αποκτήσουν ρίζες, μπορούν να καταστρέψουν τα ίδια τα θεμέλια των κοινωνιών. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις στενές αντιλήψεις που γεννούν όλες τις διακρίσεις και καλλιεργούν το μίσος».
Την ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ υπογράφουν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος και ο γραμματέας Βασίλης Γεωργιόπουλος.