Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 15:52

Προσφυγικό και Χ.Α. στο επίκεντρο του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας

Προσφυγικό και Χ.Α. στο επίκεντρο του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 
Το προσφυγικό έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, στην κυβέρνηση βρίσκεται ένα κόμμα που συμμετείχε σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις. Το σκηνικό λοιπόν, μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το 4ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτώβρη, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Πάρκο του Λιμενικού και, εκτός από συζητήσεις με τη συμμετοχή προσώπων που έχουν να συνεισφέρουν στο διάλογο, θα γίνουν και συναυλίες. Ανάμεσα στους μουσικούς που θα συμμετέχουν είναι και ο Σπύρος Γραμμένος.
Την πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ, στις 10 Οκτώβρη, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η οδύσσεια των προσφύγων: ο πόλεμος, ο κατατρεγμός, η Ευρώπη-φρούριο και η ελπίδα που αναδύεται από την αλληλεγγύη των λαών». Έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης.
Τη δεύτερη βραδιά θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η αντιμετώπιση του φασισμού και η δίκη της Χρυσής Αυγής», με προσκεκλημένους ομιλητές τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, τη νομικό Κλειώ Παντολέων και τον καθηγητή Γιώργο Τσάκαλο.
Την πρώτη βραδιά θα γίνουν συναυλίες από τους Φ.Α.Κ.Α., KaZooR, Στίγμα 90, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ρεμπέτικο γλέντι. Τη δεύτερη βραδιά θα γίνουν συναυλίες από το σχήμα Λυμένοι Ζυγοί και από τον Σπύρο Γραμμένο και τους φίλους του.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις έξι το απόγευμα, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.