Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 11:56

Ένας συλλογικός λαχανόκηπος στο κέντρο της Καλαμάτας

FREE FOOD GARDEN 
Η ιδέα ενός συνοικιακού συλλογικού λαχανόκηπου στον δημόσιο χώρο της πόλης είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, από τις 7.00 το απόγευμα, στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασ. Όλγας και Φαρών. Η δράση (Free food Project @ Community) υλοποιείται από το Re:Τhink / Αγρόκτημα Φοίφα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015»...

Περιληπτική περιγραφή:
"Η δυνατότητα παραγωγής τροφής και διαχείρισης ενέργειας στην πόλη συλλογικά αποτελούσε και αποτελεί πρόκληση μέσα σε ένα αποσιτισμένο ενεργειακά καταναλωτικό αστικό περιβάλλον. Γι’ αυτό και δίπλα σε έναν από τους συνοικιακούς κομποστοποιητές του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης, που έχει εγκαταστήσει το RE:Think Project σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός συνοικιακού συλλογικού λαχανόκηπου στον δημόσιο χώρο.
Η ιδέα και ο σκοπός είναι αρκετά απλά: Η δυνατότητα παροχής ενός χώρου, όπου θα μπορεί κανείς να καλλιεργήσει και να συλλέξει οποιοδήποτε λαχανικό προσφέρει ο κήπος. Δεν πρόκειται απλά για έναν Ανοιχτό Κήπο Καλλιέργειας Τροφής, αλλά και για ένα τρόπο να έρθουν τα μέλη της τοπικής κοινότητας πιο κοντά και να επαναχρησιμοποιήσουν ένα κομμάτι γης που ως τώρα δεν προσέφερε τίποτα".
Η δράση πραγματοποείται με τη συνεργασία της ομάδας Re:Think /Αγροκτήμα Φοίφα και βασίζεται στο προσωπικό πρόγραμμα εργασίας, εθελόντριας από την οργάνωση ΚΑΝΕ.
Συντελεστές δράσης: Σωκράτης Κλαμπατσέας, αρχιτέκτονας, Μυρτώ Φοίφα, εκπαιδευτικός, Κώστας Δημητρόπουλος, Χριστίνα Καραλέκα, βιοκαλλιεργήτρια, Lilliana Correia, Εθελόντρια ΚΑΝΕ.