Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 16:55

Πρεμιέρα την Παρασκευή για την "Τρελή του Σαγιό"

Πρεμιέρα την Παρασκευή για την "Τρελή του Σαγιό"

ΣΥΝ ΕΝΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ
Το έργο του Ζαν Ζιρωντού «Η τρελή του Σαγιό» ανεβάζει το θεατρικό σχήμα Συν Ένα - Μιχάλης Τούμπουρος στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Κατσουλάκη και η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 9.15 το βράδυ...

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου κάθε βράδυ εκτός Δευτέρας και Τρίτης. Τις καθημερινές στις 9.15 και τα Σαββατοκύριακα στις 8.00 μ.μ.

Το έργο 
Η τρελή του Σαγιό, η Ωρελί, γραφική παρουσία στους δρόμους του Παρισιού οργανώνει σε ενιαίο μέτωπο όλους τους φτωχούς της συνοικίας της, τους ρακοσυλλέκτες, τους βοθροκαθαριστές, τις ανθοπώλες, τους πλανόδιους τραγουδιστές, τους σαλτιμπάγκους, τους λαντζιέρηδες και τους σερβιτόρους και με τη βοήθεά τους καταφέρνει να ρίξει στους υπονόμους του Παρισιού ολόκληρο το συρφετό των συμφεροντολόγων και να απαλλάξει μια για πάντα την ανθρωπότητα από την παρουσία τους. Το έργο καταγγέλλει τη δολοφονία της ομορφιάς και της αλήθειας από έναν μηχανικό πολιτισμό που εξουδετερώνει ζωτικές πηγές της ανθρώπινης ζωής, όπως είναι το χιούμορ, η αγάπη, το συναίσθημα, η ποίηση της φύσης και η αυθόρμητη απλότητα.
Ο Ζιρωντού θεωρείται από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου. Το έργο του, «Η τρελή του Σαγιό», διακρίνεται για την κομψότητα του ύφους και την ποιητική φαντασία. Επίκαιρο, παρουσιάζει την άπληστη διάθεση και πρόθεση των ανθρώπων για πλουτισμό μέσω της εκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος από τους κερδοσκόπους, κομπιναδόρους, μεσίτες και χρηματέμπορους οι οποίοι ως αδηφάγα τρωκτικά αφήνουν στο πέρασμά τους την καταστροφή και την ερήμωση.

Συντελεστές
Μετάφραση: Μαρία Τζιφή
Μουσική: Γιώργος Κουρουπός
Επιμέλεια μουσικής - τραγουδιών: Πάνος Κουραμπάς, Μιμίκα Τάσση
Στίχοι τραγουδιών: Μιμίκα Τάσση
Χορογραφίες: Μαρία Μπαλάσκα
Σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Όλγα Θεοδώρου, Μιμίκα Τάσση
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γεωργία Γαρδελίνου, Ηλίας Γιαννόπουλος, Δήμητρα Διακουμέα, Κώστας Δούσης, Πάνος Ηλιόπουλος, Χαρά Καραμπάτου, Λευτέρης Καρμοίρης, Πάνος Κουραμπάς,Τάκης Κρόμπας, Δημήτρης Καούρης, Σέφη Κούβελα, Νίκος Κυριακουλάκος, Έφη Λεάκου, Αλεξάνδρα Λυμπερουπούλου, Χρύσα Μαργαριτίδη, Ρούλα Μέντη, Μαρία Μπαλάσκα, Έφη Μπετιχαβά, Λεωνίδας Παχτίτης, Μαγδαληνή Πλεμμένου, Λευτέρης Πουλέτης, Σοφία Μποτσέα, Ειρήνη Σκανδάλη, Μιμίκα Τάσση, Ηλίας Τεντζογλίδης, Μαρία Τζιφή, Χρήστος Τσουμελέας, Γεωργία Τσώνη, Βαγγέλης Χαχής