Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 16:41

"Η επανάσταση της κοινής λογικής" από τον Γιώργο Πολίτη

"Η επανάσταση της κοινής λογικής" από τον Γιώργο Πολίτη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 
Το βιβλίο του Γιώργου Ν. Πολίτη «Να σηκωθούμε όρθιοι - Η επανάσταση της κοινής λογικής» παρουσιάζεται την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου και οι εκδόσεις Ψυχογιός...

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσει ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Βεργόπουλος, αντιδήμαρχος Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
“Zούμε μια παρατεταμένη πρωταπριλιάτικη φάρσα. Οι ειδήσεις, οι ομιλίες στη Βουλή και οι τηλεοπτικές ασυναρτησίες επιβαρύνουν την κατάσταση. Γνωρίζαμε ότι η χώρα μετατρεπόταν σε φρενοκομείο. Τώρα φαίνεται ότι οι τρόφιμοι κατέλαβαν το γραφείο της Διεύθυνσης. Η παράνοια τσακίζει τη λογική, επιτρέποντας στο καταφανώς εσφαλμένο να καθιερώνεται σαν απολύτως ορθό. Αντί να παλεύουμε για το επιπλέον, παλεύουμε για το αυτονόητο. Δεν είναι όμως η οικονομική κατάρρευση που τα γέννησε όλα αυτά. Ο εθισμός στον παραλογισμό είναι που προκάλεσε την κατάρρευση. Κι αντί να κτυπάμε τη ρίζα του κακού, παλεύουμε να φυλαχτούμε από τους καρπούς τους. Οι αλλεπάλληλες κάλπες του 2015 έφεραν δεινά, ωστόσο διέλυσαν τις ψευδαισθήσεις. Η λύση δεν θα έρθει από μια μαγική «αριστερή» ή «δεξιά» οικονομική συνταγή. Είναι όλα μάταια; Όχι, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο φωτεινά. Χρειάζεται μία μοναδική αλλαγή. Η απελευθέρωση από τα δεσμά της παράνοιας. Χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο χαραγμένο στους δρόμους της λογικής.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΟΛΙΤΗΣ γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και φιλοσοφία στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1991 συνεργάζεται με ελληνικά και διεθνή περιοδικά, εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία του "Το δικαίωμα της πολιτικής ανυπακοής" και "Να σηκωθούμε όρθιοι - Η επανάσταση της κοινής λογικής". Πρόσφατα έργα του: "Μπαρούτι και Μέλι", 2008 (μυθιστόρημα), "Ελευθερία και Εξουσία" (2010) "Έννοιες και όροι του Κορνήλιου Καστοριάδη", (2013)