Σάββατο, 12 Μαϊος 2012 18:30

Διπλή καλαματιανή πιανιστική επιτυχία!

Διπλή καλαματιανή πιανιστική επιτυχία!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΝΑΚΑΣ 
ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

Δύο νεαροί Καλαματιανοί, ο Χρήστος Ντανάκας και η Μαρίνια Κουτσούκου, διέπρεψαν στο σπουδαίο διαγωνισμό πιάνου, που είναι αφιερωμένος στη μεγάλη πιανίστα Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα. Ο τελικός γύρος έγινε την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς πιάνου σε πανελλήνιο επίπεδο με δεκάδες συμμετοχές από ολόκληρη τη χώρα, με προγραμματισμένο προκριματικό και τελικό κύκλο, ο οποίος φέρει το όνομα μιας από τις πιο γνωστές διεθνώς πιανιστικές προσωπικότητες, της Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, που υπήρξε σπουδαία σολίστ και παιδαγωγός (μεταξύ των άλλων μαθητών της στο Ωδείο Αθηνών ήταν και ο Δημήτρης Σγούρος).
Η Καλαμάτα πανηγύρισε στη διαγωνιστική αυτή διοργάνωση δύο επιτυχίες:
Β’ Βραβείο στην Ομάδα Δ (ηλικίες 19-23 ετών) με τον 20χρονο Χρήστο Ντανάκα, επί χρόνια σπουδαστή στην τάξη πιάνου της Νέλλης Σεμιτέκολο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και μετά στο Ατενέουμ, απ’ όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2011 με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Ο Χρήστος Ντανάκας παρουσιάστηκε από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε ρεσιτάλ πιάνου, στην Αίθουσα του Ωδείου, στις 9 Φεβρουαρίου του 2012.
Γ’ Βραβείο στην Ομάδα Β (ηλικίες 11-14 ετών) με τη 13χρονη Μαρίνια Κουτσούκου, σπουδάστρια της Ανωτέρας στις τάξεις πιάνου της Νέλλης Σεμιτέκολο και του Στάθη Γυφτάκη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.