Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 16:47

Εγκαινιάζεται το Μουσείο του Νίκου Κισκήρα από το δήμαρχο και διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού

Εγκαινιάζεται το Μουσείο του Νίκου Κισκήρα από το δήμαρχο και διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Το μουσείο που έχει φτιάξει ο Νίκος Κισκήρας, με εκθέματα δικά του και φίλων του και το οποίο έχει ως σκοπό να δείξει στους νέους και να θυμίσει στους παλιούς πως ήταν η ζωή κάποιες δεκαετίες πίσω, όταν στα χωριά δεν είχε φτάσει ούτε η ύδρευση ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα, θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, στις 11 το πρωί…

Το μουσείο έχει δημιουργηθεί στο υπόσκαφο κτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, κοντά στο πατινάζ και είναι ονομάζεται Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψουν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας  και η Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταυρούλα Φωτοπούλου.
Σημείο συγκέντρωσης η ανατολική είσοδος του Πάρκου, στη συμβολή Αριστομένους και Πλάτωνος, στις 10.45 το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο δημιουργήθηκε με είδη που έχει συγκεντρώσει ο δημοτικός υπάλληλος Νίκος Κισκήρας, ενώ ορισμένα έχουν παραχωρηθεί από φίλους του. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται σε αυτό (περίπου 500), δίδουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να πάρει μιαν ιδέα του τρόπου με τον οποίο ζούσαν μέχρι πριν λίγα χρόνια οι πρόγονοί μας, αλλά και πολλοί σύγχρονοι, σε μια κοινωνία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τις ανέσεις του, χωρίς τρεχούμενο νερό και χώρους υγιεινής στο σπίτι, χωρίς αγροτικά μηχανήματα και σχετικές ευκολίες κατά την καλλιέργεια της γης και τη συγκομιδή των καρπών.
Το Μουσείο στεγάζεται σε χώρο, τον οποίο παρεχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».