Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 11:53

Ψυχική υγεία και κινηματογράφος

Ψυχική υγεία και κινηματογράφος

«Η ψυχική υγεία υπό το πρίσμα του κινηματογράφου» έχει τίτλο η εκδήλωση που διοργανώνουν η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος ΙΙ» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Αθηνά-Κοινωνική Μέριμνα» και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας...

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, θα γίνει παρουσίαση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και στο τέλος θα προβληθεί η ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Μάρνι», παραγωγής 1964.

"Η Μάρνι είναι μια κλεπτομανής νεαρή γυναίκα που λιποθυμά κάθε φορά που βλέπει κόκκινο χρώμα. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας, γοητευμένος, την προσλαμβάνει στην επιχείρησή του, γνωρίζοντας για την νεύρωσή της. Τη συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω και την πιέζει να τον παντρευτεί. Η γυναίκα του αποδεικνύεται ψυχρή. Και τότε αυτός θα κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει το σκοτεινό παρελθόν και το τραύμα που τη βασανίζει.

Ο Χίτσκοκ κάνει με το «Marnie» την πιο ευθεία ψυχαναλυτική ταινία της καριέρας του και θα κατασκευάσει μια ολόκληρη ταινία μέσα από απίθανες γωνίες λήψης, σκιές και technicolor φαντασμαγορίες σαν να επρόκειτο για μια διαρκή αποκόλληση του ρεαλισμού από την πραγματικότητα – σαν ένα κακό όνειρο που απαιτεί ερμηνεία και αν όχι τότε θα παραμείνει ένας ζωντανός εφιάλτης".

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

Παίζουν: Sean Connery, ‘Tippi’ Hendren

Διάρκεια: 130 λεπτά

Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βράδυ για τσέλο και πιάνο Έκθεση της Έμα Ντόλφιν »