Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 10:39

“Όλιβερ” και “Οι τρεις φίλοι του Γίγαντα”

To πρώτο βιβλίο αναφέρεται στην παιδική μοναξιά, ενώ το δεύτερο μιλά για γίγαντες. Και τα δύο έχουν κοινό θέμα τη φιλία. Παρουσιάζονται αυτή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στη Συντροφιά των Παραμυθιών του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις», μαζί με δραστηριότητες για τα παιδιά…  

Όλιβερ

Ο Όλιβερ είναι ένα παιδί που αισθάνεται διαφορετικό και μόνο. Έτσι απλά. Κι ας έχει τριγύρω του ένα σωρό ανθρώπους. Κι ας τρέχει ο κόσμος στους δικούς του χρόνους και ρυθμούς. Ο Όλιβερ, εσωστρεφής, απόμακρος, επινοεί φίλους  - τα ψεύτικα ζωάκια του - και ζει μαζί τους ένα σωρό παράτολμες περιπέτειες σε μακρινούς, παραμυθένιους κόσμους, που δεν είναι άλλοι απ’ τις γωνιές του σπιτιού του και της αυλής του μεταπλασμένες κατά το κέφι της φαντασίας του. Σε μια απ’ αυτές τις περιπέτειες θα γνωρίσει ένα άλλο, εξίσου διαφορετικό και μόνο παιδί. Και η γνωριμία αυτή θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή.

Η Birgitta Sif, συγγραφέας και εικονογράφος, μας μιλάει για την παιδική μοναξιά και για την ικανότητα του παιδικού μυαλού να αποδρά από αυτή αλλάζοντας σχήμα και διαστάσεις ακόμα και στα πιο ασήμαντα αντικείμενα του περιβάλλοντός του μέσα από ένα βιβλίο στο οποίο κείμενο και εικόνα παίζουν μεταξύ τους ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Κείμενο και εικονογράφηση: Birgitta Sif

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις Ίκαρος - παιδικό βιβλίο

Για παιδιά από 4 (ή και 3 ετών, είναι στη δική σας κρίση) έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού δηλαδή)

Ώρα: 6.00 μ.μ.

Οι τρεις φίλοι του γίγαντα

Άραγε υπάρχουν οι γίγαντες; Κι αν υπάρχουν, πόσο τρομακτικοί είναι; Είναι στ' αλήθεια μεγάλοι; Ή μήπως μεγαλύτεροι; Και μεγαλύτεροι ακόμα; Το κυριότερο: μπορούν να γίνουν φίλοι με τους ανθρώπους; Τις απαντήσεις θα μας τις δώσουν ίσως οι τρεις φίλοι της ιστορίας μας, που κατάφεραν να μπουν στο ρουθούνι του τελευταίου μεγάλου γίγαντα. Και μάλιστα την ώρα που κοιμόταν!

Κείμενο: Καλλιόπη Κύρδη

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις Πατάκη

Για παιδιά από 7 ετών και πάνω

Ώρα: 7.15 μ.μ.

Βιβλιόπολις, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, Καλαμάτα