Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 12:00

Τετάρτη 04:45

Την ταινία του Αλέξη Αλεξίου «Τετάρτη 04:45» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Διασταυρούμενες ιστορίες»...

Ο Στέλιος, ένας καταχρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες προθεσμία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ προκειμένου να σώσει το μαγαζί του. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει.

«Το “Τετάρτη 04:45” είναι μια ιστορία εκδίκησης, ένας αγώνας επιβίωσης με στοιχεία μαύρου χιούμορ και στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία, που στέκεται επάξια δίπλα σε διάσημες ταινίες του σύγχρονου νουάρ. Οι αριστοτεχνικά σκιαγραφημένοι χαρακτήρες τοποθετημένοι σε μια Αθήνα υγρή και σκοτεινή, με τα Χριστούγεννα να «καραδοκούν», προσδίδουν στην ταινία μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ένα εκκεντρικό ύφος που δεν βλέπουμε συχνά στις εγχώριες παραγωγές. Ο εξαιρετικός Χρήστος Καραμάνης με την εμπνευσμένη φωτογραφία του, αποτυπώνει τη μελαγχολία του ήρωα σε ολόκληρη την ταινία, ενώ το σάουντρακ υπογραμμίζει την ελαφρότητα μιας απολαυστικά φορτισμένης διαδρομής προς το αιματοβαμμένο φινάλε».

Η ταινία κέρδισε πέρυσι εννέα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, αντρικής ερμηνείας για τον Στέλιο Μάινα, φωτογραφίας, μοντάζ, μουσικής, σκηνογραφίας, ήχου και ειδικών εφέ.

Τετάρτη 04:45 [2015]

Σκηνοθεσία: Αλέξης Αλεξίου

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Τζουμάκης, Adam Bousdoukos

Διάρκεια: 116 λεπτά

Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο

Ώρα προβολής: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών

*Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας

Πολυμέσα