Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 10:11

Συνάντηση με τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο

Τον συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο με το καινούργιο του μυθιστόρημα «Λεσβία» (εκδόσεις Κέδρος) θα φιλοξενήσει το πολιτιστικό στέκι «Μπουκαδούρα», στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα. Η λογοτεχνική συνάντηση συνδιοργανώνεται με το βιβλιοπωλείο «Bookstore Κονταργύρη», ενώ με τον συγγραφέα θα μιλήσει η επιμελήτρια της εκδήλωσης Γεωργία Οικονομοπούλου...

Για το βιβλίο:

«Η Βιβή είναι το παν για την Μελίνα ώρες ώρες. Τις πιο πολλές, εδώ που τα λέμε. Τρομερή ανάσα ζωής, απόλυτη φιλία, αδελφή ψυχή, ώμος ν' ακουμπήσεις, σάρκα για να ποθήσεις. Είναι κάτι σαν γκόμενος, αλλά όχι μόνο, όχι απλώς, είναι κάτι κατά πολύ μεγαλύτερο. Γιατί η ερωτική ένωση με μια εκπρόσωπο του φύλου σου δεν είναι ένα απλό άθροισμα αρσενικού - θηλυκού. Δεν ισχυροποιεί μόνο τη θηλυκή πλευρά μέσα σου, αλλά και την πολλαπλασιάζει.

Το χρονικό ενός παθιασμένου έρωτα ανάμεσα σε δυο φοιτήτριες. Και ταυτόχρονα το χρονικό ενός βιασμού. Η αθώα Μελίνα και η έμπειρη Βιβή, ένας ντοπαρισμένος χούλιγκαν, σημαδιακές συμπτώσεις, το βάσανο αλλά και το θαύμα, η πληγή αλλά και η δόξα της επιθυμίας».

Βιογραφικό:

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, όπου σπούδασε παιδαγωγικά και δημοσιογραφία. Έζησε για ένα χρόνο στη Σουηδία (1980) και ως υπότροφος του International Writing Program στις ΗΠΑ (1984).

Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έχει κάνει διασκευές για το θέατρο.

Έχει δουλέψει ως: σύμβουλος λογοτεχνίας σε εκδοτικούς οίκους, συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών, σύμβουλος σεναρίων στο ΕΚΚ και σε τηλεοπτικά κανάλια, παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών. Δίδαξε επίσης σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής του ΕΚΕΒΙ.