Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 09:55

Έτσι αισθάνομαι!

Δύο ακόμη βιβλία που μιλούν για τα παιδικά συναισθήματα θα διαβάσει σήμερα η Συντροφιά των Παραμυθιών της Παρασκευής, στο καλαματιανό βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», Αριστομένους και Νικηταρά 3Α

Έτσι αισθάνομαι!
Ένα μικρό αγόρι είναι ο πρωταγωνιστής του πρώτου βιβλίου του εικονογράφου Christopher Silas Neal. Το αγόρι -που δεν έχει όνομα- έχει συναισθήματα και πολλές φορές μπερδεύεται και δεν ξέρει πώς να τα εκφράσει ή αποσυντονίζεται από την έντασή τους. Μέσα από την απλή, αλλά πολύ δυνατή εικονογράφηση του Neal, ο μικρός αναγνώστης μαθαίνει πως δεν είναι κακό να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε, όχι μόνο τη χαρά, αλλά και την ανυπομονησία, την απογοήτευση, τη λύπη, τη στενοχώρια, την κούραση. Και καμιά φορά δεν είναι κακό να κλαίμε, γιατί όλοι κλαίνε και όλοι έχουν συναισθήματα και κυρίως είναι ωραίο να μιλάμε γι' αυτά και να τα μοιραζόμαστε.

Κείμενο και εικονογράφηση: Silas Neal Christopher
Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδοπούλου
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Ώρα: 6.00 μ.μ.

Για παιδιά από 4 (ή και 3, είναι στη δική σας κρίση) έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Θέλω πάντα να γελάς
Υπάρχουν λυπημένα δέντρα; Υπάρχουν θλιμμένα παιδιά; Υπάρχει η Γιοσίμη, αλλά υπάρχει και η Χαρά που θα κάνει τα πάντα για να φέρει πίσω το χαμένο γέλιο της αγαπημένης της φίλης.
Ένα βιβλίο για τη φιλία, τη διαφορετικότητα και την προσφορά. Η Χαρά από την Ελλάδα αγαπάει τη φίλη της Γιοσίμη, που είναι από τη μακρινή Ιαπωνία. Κι όταν η Γιοσίμη σταματήσει να χαμογελά η Χαρά θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τη δει χαρούμενη ξανά. Στο βιβλίο περιέχονται αρκετές πληροφορίες για την Ιαπωνία. Μια ιστορία γεμάτη τρυφερότητα, όπως μόνο οι παιδικές φιλίες μπορούν να έχουν.

Κείμενο: Frantzeska Alexopoulou-Petraki
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Εκδόδεις Παπαδόπουλος
Ώρα: 7.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω