Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 12:01

“Τρικυμία” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Την «Τρικυμία» του Πολ Μαζέρσκι θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 27 Απριλίου, ολοκληρώνοντας το αφιέρωμά της με τίτλο «Made in Greece»…

«Το κατά πολλούς θεωρούμενο τελευταίο έργο του Σαίξπηρ επέλεξε να διασκευάσει το 1982 ο Πολ Μαζέρσκι για τον κινηματογράφο. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έγινε στη δική μας Αθήνα και στη Μάνη. Τεράστια χολυγουντιανά ονόματα ήρθαν στην πρωτεύουσά μας, όπως οι Ρόουλαντς, Κασσαβέτης, Σαράντον και Γκάσμαν. Στην ελεύθερη αυτή μετάφραση του έργου οι διακοπές στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ειδυλλιακές είναι.

Ο πρωταγωνιστής, Φίλιπ Δημήτριους, είναι ένας ευρισκόμενος σε κρίση μέσης ηλικίας νεοϋορκέζος αρχιτέκτονας. Αφού ανακαλύψει την απιστία της συζύγου του, εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη και μετακομίζει σε ένα εγκαταλελειμμένο ελληνικό νησί παρέα με την έφηβη κόρη του. Στην Αθήνα θα γνωρίσει μία τραγουδίστρια και γυρίζοντας στο νησί, η μοίρα θα του επιφυλάξει αρκετές εκπλήξεις.

Παρά την εμπορική της αποτυχία, η ταινία εκτιμήθηκε από πολλούς κριτικούς και κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο, καθώς και το βραβείο για την καλύτερη ηθοποιό στο Φεστιβάλ της Βενετίας».

Η προβολή πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Γίνε Σαίξπηρ για μια μέρα».

Τρικυμία - Tempest [1982]

Σκηνοθεσία: Paul Mazursky

Παίζουν: John Cassavetes, Gena Rowlands, Susan Sarandon

Διάρκεια: 140 λεπτά

Χώρος προβολής: Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο

Ώρα προβολής : 21:30

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18

Ακολουθεί βίντεο

Πολυμέσα