Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 08:07

“Καληνύχτα Μαργαρίτα” από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου

“Καληνύχτα Μαργαρίτα” από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου

Την πρώτη της θεατρική παράσταση ανεβάζει το Σάββατο 29 Απριλίου, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Έθος», των φοιτητών της πανεπιστημιακής σχολής Καλαμάτας. Πρόκειται για το έργο «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, μια θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Δημητρίου Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη»...

Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Η σεμνοτυφία, το κέρδος, η απάτη, η «ευσέβεια», η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό» την χαρακτηρίζουν. Έχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, από την απληστία της, την αυτοϋπονόμευσή της...
Αυτό το σπίτι - θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Αυτό το παιδί, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά... Όταν η Μαργαρίτα μυείται, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα», βασισμένο στο διήγημα του Δ. Χατζή).

Τους ρόλους ερμηνεύουν φοιτητές των Τμημάτων Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος για την θεατρική ομάδα είναι ο αν. καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Βασίλης Κωνσταντινόπουλος.

Συντελεστές
Μαργαρίτα: Νίκη Μιχαλίτση
Ορέστης: Δημήτρης Καρακούσης
Περικλής: Νίκος Τσατσούλης
Κατερίνα: Χριστίνα Φλωράκη
Αντιγόνη: Γιώτα Βασιλειάδη
Βασίλης: Νίκος Μελιτσιώτης
Στέφανος: Κώστας Μανδέλλος
Φωτεινή: Κέλλυ Βραχά
Αγγελική: Κωνσταντίνα Καλογερίδη
Σταθμάρχης: Δημήτρης Βάσσης
Δέρβης: Ηλίας Ζαχαρόπουλος
Μπάρμπα Θωμάς: Κώστας Μανδέλλος
Δήμητρα: Γωγώ Δημητρακάκου
Γερμανός: Άγγελος Λίβερης
Σκηνοθεσία, υπεύθυνη οργάνωσης: Κέλλυ Βραχά
Βοηθοί σκηνοθεσίας και οργάνωσης: Γιώτα Βασιλειάδη, Χριστίνα Φλωράκη
 

Η πρεμιέρα είναι το Σάββατο 29 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, Υπαπαντής 25, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 30 Απριλίου, τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Μαΐου.
Είσοδος ελεύθερη