Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 14:37

Λυρική βραδιά με Μαρία Τσώνη, Σμαράγδα Βαγγελή, Ζωρζέτ Χαραλαμπίδου

Λυρική βραδιά με Μαρία Τσώνη, Σμαράγδα Βαγγελή, Ζωρζέτ Χαραλαμπίδου

Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού στο «Baba Yaga» διοργανώνει για την Κυριακή 14 Μαΐου ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του και με αφορμή τον εορτασμό του έτους «Μαρίας Κάλλας» 2017...

Στις 8.00 το βράδυ, στον πρώτο όροφο του «Baba Yaga» (Χρήστου Κουμάντου 5) η Καλαματιανή σοπράνο Μαρία Τσώνη και οι συνάδελφοί της Σμαράγδα Βαγγελή και Ζωρζέτ Χαραλαμπίδου, όλες μαθήτριες της πρωταγωνίστριας της Εθνική Λυρικής Σκηνής, Μάρθας Αράπη, θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες, λίντερ και ορατόρια.
Ο Σύλλογος θα διαθέσει 80 δελτία εισόδου με σειρά προτεραιότητας (κόστος: 10 ευρώ με κρασί).

Βιογραφικά

Η σοπράνο Μαρία Τσώνη γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε πιάνο και βιολοντσέλο από μικρή ηλικία. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Επίσης, μέλος/γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τον κύκλο των ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Athenaeum. Σπουδάζει τραγούδι με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σοπράνο, Μάρθα Αράπη και βρίσκεται στην Γ’ Ανωτέρα Τάξη της σχολής μονωδίας του Διεθνούς Ωδείου Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, τραγουδώντας στη μουσικοθεατρική παράσταση «Ελλαδογραφία» του Γ. Τσαγκάρη. Τον Μάρτιο του 2016 ερμήνευσε την κορυφαία του χορού των «Ορνίθων» στην Performance “Aristoφanes”, που ταξίδεψε σε Βέλγιο και Ολλανδία. Τον Σεπτέμβριο του 2016 συμμετείχε ως χορωδός στην παράσταση της «Κάρμεν» του Ζ. Μπιζέ στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Π. Βλάχου.

Η Ζωρζέτ (Georgette) Χαραλαμπίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει ασχοληθεί από μικρή ηλικία, τόσο με το πιάνο, όσο και με την τρομπέτα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και φοιτήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Σπουδάζει την τέχνη του κλασσικού τραγουδιού, υπό την καθοδήγηση της πρωταγωνίστριας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μάρθας Αράπη, και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης των ωδειακών σπουδών της (δίπλωμα μονωδίας - Ιούνιος 2017). Ακόμη, είναι πτυχιούχος αρμονίας με γενικό βαθμό «Άριστα» και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες φωνητικών και ορχηστρικών συνόλων ενώ έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ, ως λυρική υψίφωνος. Τον Απρίλιο του 2017, ερμήνευσε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας, τον κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Καθαρόπουλου, σε ποίηση Γουίλλιαμ Σαίξπηρ (Three Sonnets After William Shakespeare).

Η σοπράνο Σμαράγδα Βαγγελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές από την ηλικία των 6 ετών μαθαίνοντας βιολί, και στη συνέχεια πιάνο και φλάουτο, ενώ παράλληλα ήταν μέλος στην παιδική χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας. Έχει ολοκληρώσει σπουδές ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών και έχει κάνει σπουδές κλασικού χορού,  μιούζικαλ και υποκριτικής. Σπουδάζει κλασικό τραγούδι με τη σοπράνο Μάρθα Αράπη στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και ως σολίστ σε όπερες και μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα θέατρα Παλλάς, Πάνθεον κ.α. Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται στον επώνυμο ρόλο της σύγχρονης όπερας του Νίκου Λεκάκου «Αστέρι της Ερήμου» - Ναλιμάρ και σε piano bar restaurant. Είναι σπουδάστρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.