Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 18:19

Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά

Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά

Την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Καφέ Σινέ…

«H οικογένεια των McKenna, ο Ben, η Jo και ο γιος τους Hank, βρίσκονται στο Μαρόκο για τις διακοπές τους. Εκεί συναντούν έναν περίεργο Γάλλο, τον Louis, ο οποίος δολοφονείται μπροστά στα μάτια τους. Καθώς πεθαίνει στα χέρια του Ben, του αποκαλύπτει ένα σχέδιο δολοφονίας, το οποίο έχει άμεσες επιπτώσεις στην οικογένειά του. Έτσι λοιπόν ο Ben και η Jo ξεκινούν ένα ταξίδι ενάντια στο χρόνο, με σκοπό να σώσουν την οικογένειά τους.

Πρόκειται για ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1934, σε σκηνοθεσία πάλι του ίδιου του Χίτσκοκ, ο οποίος σε ερώτηση για το ποια από τις δύο θεωρεί καλύτερη ταινία, είχε απαντήσει διπλωματικά λέγοντας: Ας πούμε ότι η πρώτη εκδοχή ήταν έργο ενός ταλαντούχου ερασιτέχνη, ενώ η δεύτερη ενός επαγγελματία.

Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού το 1957 για το απίστευτο “Que Sera, Sera” σε ερμηνεία της μοναδικής Doris Day, ενώ ο Χίτσκοκ ήταν υποψήφιος για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες».

Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά - The Man Who Knew Too Much

Θρίλερ, κωμωδία | 1956 | UK | 120’

Σκηνοθεσία: AlfredHitchcock

Παίζουν: James Stewart, Doris Day, Brenda de Banzie

21:30  

Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)

Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18 ετών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ιφιγένεια εν Αυλίδι Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Art Farm »