Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 01:50

"Ξαναγράφεται η ιστορία των Γαργαλιάνων..."

φωτογραφία από "JorJini Cinematography" φωτογραφία από "JorJini Cinematography"

Εκθεση φωτογραφίας με ιστορικές φωτογραφίες από  τους Γαργαλιάνους, συναυλία από τη Φιλαρμονική των Γαργαλιάνων, εκδήλωση με κλαρίνα και αναβίωση του μύθου της γριάς, περιέχει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για τη μεγάλη τριφυλιακή πόλη...


"Το Σάββατο και την Κυριακή, 12 και 13 Αυγούστου, ξαναγράφεται η ιστορία των Γαργαλιάνων  για να ζωντανέψουν οι μνήμες των γεροντότερων ..για να γνωρίσουν οι νεότεροι…." σημειώνει ο Δήμος Τριφυλίας και ανακοινώνει ότι το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει η έκθεση φωτογραφίας "Οι Γαργαλιάνοι στο φωτογραφικό φακό μιας άλλης εποχής", από το αρχείο του Αθανασίου Ι. Τερζάκη.
Επίσης το Σάββατο, στις 9:30 το βράδυ, στο πάρκο της Βιβλιοθήκης, η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα θα ταξιδέψει τους πολίτες στις μμουσικές του κόσμου, την Ιταλία, την Ισπανία, το Μεξικό, τη Ρωσία, με τη συμμετοχή του Ωδείου Πύλου και της διακεκριμένης υψιφώνου Ευτυχίας Δημητρακοπούλου.
Την Κυριακή, στις 10 το βράδυ, στον Προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Από το Διαλισκάρι στους Γαργαλιάνους …ακολουθώντας το μύθο τη γριάς».
Με τις φωνές των κλαρίνων και των ανθρώπων, με μουσικούς και χορευτές αναβιώνει ο μύθος της γριάς, όπως καταγράφεται από το λαογράφο Σωτ. Λυριτζή, σε μια παραγωγή του Δήμου Τριφυλίας.
Κείμενα – ιστορική έρευνα: Κώστας Ζωγραφόπουλος
Μουσική επένδυση – χορογραφία – διδασκαλία: Σταύρος Καλαματιανός
Σκηνοθεσία: Αναστασία Λεπίδα – Παπαγεωργίου.
Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του διημέρου συμμετέχουν κάτοικοι των Γαργαλιάνων, ο Μορφωτικός Σύλλογος των Γαργαλιάνων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.