Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 17:27

Ραχμάνινοφ, Μότσαρτ και άλλοι τεράστιοι…

Την ώρα που πολλοί θα παθιάζονται με το ποδόσφαιρο, στον αγώνα Ελλάδας-Βελγίου, την Κυριακή το βράδυ, κάποιους άλλους, που θα βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, αναμένεται ότι θα τους συνεπάρει το πάθος που γεννιέται από τη μουσική του Ραχμάνινοφ, του Μότσαρτ και άλλων τεράστιων συνθετών του κλασικού ρεπερτορίου. Στο Πνευματικό Κέντρο λοιπόν, στις 8:30 το βράδυ, θα δοθεί μια εξαιρετική, όπως αναμένεται, συναυλία, από τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα Voith, με μαέστρο την Ελληνίδα Πάττυ Κοντογιάννη αλλά και με τη συμμετοχή του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Μελίφωνο, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας… 

Με τη συναυλία αυτή το Δημοτικό Ωδείο καλαμάτας αποχαιρετάει το καλοκαίρι και καλωσορίζει το φθινόπωρο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει "highlights" του κλασικού ρεπερτορίου, όπως το διάσημο και πολύ γοητευτικό 2ο κονσέρτο για πιάνο του Rachmaninoff, με σολίστ τον σπουδαίο Έλληνα βιρτουόζο, Θοδωρή Τζοβανάκη στην πρώτη του εμφάνιση στην Καλαμάτα, το διάσημο κονσέρτο για φλάουτο του W. A. Mozart σε σολ μείζονα, με σολίστ την απόφοιτο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Λυδία Άιζενμπαχ, την Pavane του G. Fauré και το Alleluia του W.A.Mozart, με την συμμετοχή του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου «Μελίφωνο».

Η είσοδος στην συναυλία είναι ελεύθερη.

Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, η πραγματοποίηση της συναυλίας προτάθηκε από την ίδια τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα, η οποία μάλιστα δέχτηκε την επιθυμία του να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα η συμμετοχή του Μελιφώνου.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ VOITH-ORCHESTER HEIDENHEIM

Η ορχήστρα Voith ιδρύθηκε το 1948 από τον Dr. Hanns Voith στην πόλη Heidenheim an der Brenz.

Ξεκίνησε ως ορχήστρα δωματίου, στην οποία έπαιζαν τα μέλη της οικογένειας του Dr. Hanns Voith, και αργότερα οι μαθητευόμενοι της ομώνυμης εταιρείας. Με την προσθήκη κάποιων πνευστών εξελίχθηκε σε συμφωνική και εδραιώθηκε στην πόλη του Heidenheim, δίνοντας δυο συναυλίες το χρόνο με κλασικό και ρομαντικό κυρίως ρεπερτόριο. Αριθμεί περί τα 60 μέλη όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Έχει επισκεφθεί πολλές φορές το εξωτερικό και αυτή είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Ελλάδα.