Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 19:43

Η Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη “Αγγέλα Παπάζογλου”

Σημείωσε μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο. Η εξαιρετική Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη στο ρόλο της Αγγέλας Παπάζογλου, παρουσιάζει κάθε Κυριακή στο “Ρακομελάδικο” της Καλαμάτας, την παράσταση “Τα χαΐρια μας εδώ: Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης”. Η σκηνοθεσία είναι του Άγγελου Μπούρα και η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Αδαμόπουλου, ο οποίος έχει κάνει και την επιλογή του κειμένου μαζί με τη Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη. Κοστούμια - φωτισμοί Άγγελος Μπούρας...

Η παράσταση είναι ένας μονόλογος βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου “Τα χαΐρια μας εδώ: Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης”.

Η  μάνα του συγγραφέα, Αγγέλα Παπάζογλου, Σμυρνιά τραγουδίστρια και γυναίκα του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, αφηγείται με λαϊκή, γεμάτη μουσικότητα γλώσσα, τη ζωή της.

Μια συγκλονιστική προφορική μαρτυρία με μνήμες από τη Σμύρνη, την απελευθέρωση και την καταστροφή της, τον ξεριζωμό των Ελλήνων και τα μετέπειτα δύσκολα προσφυγικά χρόνια τους στην Ελλάδα.

“Η συνταρκτική  επικαιρότητα του λόγου της Αγγέλας στις μέρες μας θυμίζει ότι είναι αμαρτία να ξεχνάς. Όπως έλεγε και η ίδια… “Να μη  ξεχνάς… Άμα ξεχάσεις αυτά που ‘παθες θα στα ξανακάνουνε χειρότερα…’’

Προσέλευση: 8.30 μ.μ.

Μεζεδοπωλείο “Ρακομελάδικο”, Κουμουνδουράκη 8, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Για 6 ακόμη παραστάσεις:

14, 21 και 28 Ιανουαρίου

4, 11 και 18 Φεβρουαρίου

Διάρκεια: 1 ώρα

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ άνεργοι, φοιτητές, μαθητές

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο “Ανάγνωση”, Αναγνωσταρά 30 (πεζόδρομος Πνευματικού Κέντρου)

Πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 6947403309

Υπό την αιγίδα και την ευγενική στήριξη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο “Κύριος Κλάιν” στη Λέσχη Επείγοντα περιστατικά »