Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 11:44

Το Φεστιβάλ της Δράμας στην Καλαμάτα

Το Φεστιβάλ της Δράμας στην Καλαμάτα

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3
Θέματα των ταινιών: Ο θάνατος και η διαχείρισή του, η ανεργία, η οικονομική κρίση, τα γηρατειά, το ζήτημα της έμφυλης ταυτότητας, οι ανθρώπινες σχέσεις

Οι βραβευμένες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Δράμας έρχονται στην Καλαμάτα. Οι προβολές στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει», θα γίνουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο καφέ - εστιατόριο Baba Yaga από τις 8.00 το βράδυ…

«Το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους της Δράμας σαραντάρισε φέτος και παραμένει αδιάλειπτα, η πόλη των μικρομηκάδων, ο τόπος όπου δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού όλοι οι δημιουργοί που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών στη διοργάνωση, όσο και από την προσέλευση κοινού και κινηματογραφιστών.
 
Οι ελληνικές ταινίες που διαγωνίστηκαν φέτος για τα βραβεία ήταν 65. Η θεματολογία που απασχόλησε τους δημιουργούς είχε να κάνει κυρίως με το θάνατο και τη διαχείρισή του, την ανεργία, την οικονομική κρίση και το πώς επηρεάζει διάφορες πλευρές της ζωής, τα γηρατειά, το ζήτημα της έμφυλης ταυτότητας και βέβαια τις ανθρώπινες σχέσεις.
 
Να θυμίσουμε πως μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης (Χρυσός Διόνυσος) ανακηρύχθηκε ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος για το «Play» του, ενώ τον Αργυρό Διόνυσο απέσπασε ο Δημήτρης Νάκος για το «Κατάψυξη».
 
Στις 3/12 στο Baba Yaga οι φίλοι της ταινίας μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις βραβευμένες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Δράμας και να έρθουν σε επαφή με το έργο καταξιωμένων δημιουργών και ανερχόμενων καλλιτεχνών που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης που επιμελείται την εκδήλωση στην Καλαμάτα.