Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 07:35

Τα κόκκινα παπούτσια

Την ταινία των Μάικ Πάουελ και Έμερικ Πρέσμπεργκερ «Τα κόκκινα παπούτσια» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου…

«Κάτω από την καθοδήγηση του χαρισματικού ιμπρεσάριου Μπόρις Λερμοντόφ, τα μέλη του θιάσου του καρπώνονται στο έπακρο τα οφέλη της σκληρής δουλειάς, μα και της απόλυτης υποταγής στο μέντορά τους. Η μπαλαρίνα Βίκι Πέιτζ ερωτεύεται το συνθέτη της παράστασης που πρωταγωνιστεί και βρίσκεται κάτω από την ανάλγητη και αδυσώπητη κρίση του αφεντικού της. Θα κληθεί να πάρει άκρως σημαντικές αποφάσεις και θα βρεθεί στο μάτι ενός διλήμματος-κυκλώνα.
 
Το δίδυμο των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρέσμπεργκερ δημιούργησε ένα οπτικοακουστικό θαύμα, από εκείνα που πρέπει κάποιος πρώτα να βιώσει επί της οθόνης για να καταλάβει το μεγαλείο τους. Οι χρωματισμοί, οπτικοί και συναισθηματικοί, διαμορφώνουν έναν απαράμιλλο πίνακα, έρεισμα του οποίου αποτελεί η αειθαλής πένα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
 
Η ταινία απέσπασε δύο Όσκαρ, έχοντας ακόμα τρεις υποψηφιότητες, μα η μεγαλύτερή της βράβευση είναι η κατάταξή της ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες δημιουργών όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Μπράιαν Ντε Πάλμα».

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ - THE RED SHOES
Drama, Music, Romance | 1948 | UK | 134 ’
Σκηνοθεσία: Michael Powell, Emeric Pressburger
Παίζουν: Anton Walbrook, Marius Goring, Moira Shearer
21:30, Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18