Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 14:31

Λόρδος Βύρων και Αϊνστάιν

Ο Λόρδος Βύρωνας και ο Αϊνστάιν δεν ήταν δυνατό να γνωριστούν αφού δεν έζησαν καν στην ίδια περίοδο. Και όμως συνδέονται μεταξύ τους. Το πως θα το πει ο Πάνος Τριγάζης, αύριο, Παρασκευή (25 Μάη), στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας… 

Στην  Καλαμάτα λοιπόν ο Πάνος Τριγάζης, πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, θα μιλήσει για τον ρομαντικό ποιητή Βύρωνα και τον κορυφαίο φυσικό Αϊνστάιν και για τις κοινές τους ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές.

Ο Πάνος Τριγάζης έχει γράψει τα βιβλία “Αγαπητέ Αϊνστάιν” και “Ο Λόρδος Βύρων στην Αττική” και αύριο στις οχτώ το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο θα μιλήσει στην παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με θέμα “Τι κοινό έχουν ο Λόρδος Βύρων και ο Αϊνστάιν”.

Για το βιβλίο θα μιλήσει επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων Κώστας Βλάμης, μέλος του ΔΣ του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ). Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του Συνδέσμου Μπάιρον στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου προτείνεται και η δημιουργία παραρτήματος.