Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 15:20

Κλέφτες καταστημάτων (Χρυσός Φοίνικας 2018)

ΑΠΟ ΤΗ FILMHOUSE ΣΤΟ CINE CENTER ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Την κινηματογραφική δημιουργία που έχει λάβει κορυφαία βραβεία, όπως τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 2018, προβάλλει την Τετάρτη 27 Φλεβάρη, στο Cine Center Καλαμάτας, η Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Θα γίνουν δύο προβολές της ταινίας του Hirokazu Koreeda, στις εφτά και στις 9:30 το βράδυ, με τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ και ελεύθερη είσοδο για τους νέους κάτω των 18 ετών...

Στην ταινία παίζουν οι Lily Franky, Sakura Andô, Mayu Matsuoka και όπως σημειώνει η Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, “ένα παγερό χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο Σότα μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της μέρας - ήρεμα, αποφασιστικά, χορογραφημένα. Στο δρόμο για το σπίτι όμως (μία παράγκα σε φτωχική συνοικία του Τόκιο) περνούν από τις εργατικές κατοικίες, όπου στο μπαλκόνι συναντούν το ίδιο θέαμα όπως κάθε βράδυ: ένα τετράχρονο κοριτσάκι που οι γονείς του το αφήνουν μόνο του έξω στο κρύο. Ο χαμογελαστός Οσάμου παίρνει το παιδί μαζί του, προς έκπληξη της γυναίκας, της γιαγιάς και της νύφης του: αντέχουν να ταΐσουν άλλο ένα στόμα; Οταν όμως βλέπουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του κοριτσιού, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη.

Απέναντι σε μία σύγχρονη παγωμένη κοινωνία νόμου και τάξης, οι «Κλέφτες Καταστημάτων» του Κόρεέντα μοιάζουν χαοτικά ευτυχισμένοι, πλημμυρισμένοι από ζεστασιά κι αγάπη. Η εικόνα της γιαγιάς να κοιτάει την οικογένειά της να παίζει στη θάλασσα και να λέει ένα «ευχαριστώ», έτσι, μόνη της, στον άνεμο, θα μείνει μαζί μας για καιρό...

Με εξαιρετικές, νατουραλιστικές ερμηνείες από μικρούς και μεγάλους (με αποκορύφωση τις σπαραχτικές στιγμές της «μάνας» Αντο Σακούρα) και μία συλλογή από «κλεμμένες» μικροστιγμές, το Κλέφτες Καταστημάτων κλέβει τις εντυπώσεις και τη συγκίνησή μας.

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσιάζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών 2018, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Οσκαρ, πολυβραβευμένο σε διάφορα φεστιβάλ.

Η ταινία, λόγω των οπτικοακουστικών προδιαγραφών της προβολής της, θα παιχτεί στον κινηματογράφο Cinecenter (Καλλιπατείρας 16)

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Saturday Night Live v.7 ΡΟΜΑ του Αλφόνσο Κουαρόν »