Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 23:44

ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ CINE CENTER ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
“Αν κάτι μπορεί να προσθέσει αυτή η ταινία πέρα από την αδιαπραγμάτευτη διαπίστωση ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης της ανθρωπότητας, είναι  ένα σχόλιο για τη μητρότητα και τη γονεϊκή σχέση. (...) Δυο διαφορετικές προσεγγίσεις της μητρότητας”, της Ρεγγίνας Ζερβού, από το imerodromos.gr…

Την ταινία της Λαντίν Λαμπάκι “Καπερναούμ” προβάλλει την Τετάρτη 6 Μάρτη, στο Cine Center Καλαμάτας, η Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στις εφτά το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ

ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – CAPERNAUM

Οικουμενικό Βραβείο & Βραβείο Επιτροπής Φεστιβάλ Καννών 2018

Drama | K-15 | 2018 | Lb, Fr | 126΄

σκηνοθεσία: Nadine Labaki

παίζουν: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw

19:00 και 21:30 | Cinecenter, Καλλιπατείρας 6 | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Όπως σημειώνει η Filmhouse//Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας “το Capharnaum ‒εκτός από την αρχαία πόλη της Μέσης Ανατολής, σημαίνει και τα ατάκτως ερριμμένα ερείπια– ξεκινάει με τη δίκη ενός 12χρονου αγοριού που έχει μαχαιρώσει ένα κάθαρμα, όπως το αποκαλεί, και κινδυνεύει με πενταετή φυλάκιση, την ίδια στιγμή που σε ένα ξέσπασμά του μπροστά στον σαστισμένο δικαστή θέλει με τη σειρά του να μηνύσει τους ίδιους του τους γονείς γιατί τον έφεραν στη ζωή.  

Οι στομφώδεις, μεγαλόστομες κατηγόριες που μεταφέρουν κοινωνικά μηνύματα θα επανέλθουν στην ταινία Καπερναούμ, αλλά, ευτυχώς, ανάμεσα στα έδρανα και στα στοιβαγμένα κορμιά των φυλακών θα μεσολαβήσει ένα λακωνικό, συναρπαστικό οδοιπορικό του μικρού Ζαΐν, ενός αγοριού που έμαθε από μωρό να είναι άνδρας και προστάτης της αδελφής του και ενός πιτσιρίκου ενός έτους, που η μητέρα του, μια γυναίκα από την Αιθιοπία παράνομα εγκατεστημένη εκεί, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, γιατί τη συνέλαβαν σε ένα κατάστημα όταν προσπαθούσε να τηλεφωνήσει στην οικογένειά της.   Η Ναντίν Λαμπάκι πετυχαίνει την αυθεντική απεικόνιση της χαώδους, εκκωφαντικής παραγκούπολης στις παρυφές της Βηρυτού, όπου η ζωή στοιχίζει φτηνά, τα παιδιά παραπαίουν ανάμεσα σε εγκατάλειψη και εμπορευματοποίηση και η ελπίδα έχει χαθεί προ πολλού.

Η λιβανέζικη ταινία Καπερναούμ της Ναντίν Λαμπακί συλλέγει παντού βραβεία και τις πλέον εγκωμιαστικές κριτικές. Κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών του 2018 και είναι υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η ταινία, λόγω των οπτικοακουστικών προδιαγραφών της προβολής της, θα παιχτεί στον κινηματογράφο Cinecenter (Καλλιπατείρας 16)    

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse