Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 13:02

KALAMATA ART στη Δημοτική Πινακοθήκη

17 ΜΑΪΟΥ-15 ΙΟΥΝΙΟΥ
Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας από 18 εικαστικούς δημιουργούς περιλαμβάνει η έκθεση «KALAMATA ART - Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν», που παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»,  από τις 17 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Λαμπρινίδη...

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή (17/05), στις 21.00.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, «‘KALAMATA ART’ είναι ο τίτλος για μια σειρά εκδηλώσεων, ένας από τους σκοπούς των οποίων είναι να παρουσιάσουν και να αναδείξουν το εικαστικό καλλιτεχνικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή υπήρξαν στο παρελθόν εκπαιδευτικοί κι έχουν κάποια σχέση με τη Μεσσηνία: εργάζονται, διαμένουν ή κατάγονται απ' αυτήν. Όλοι είναι απόφοιτοι Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι να γίνει φανερό ότι οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί, εκτός του εκπαιδευτικού τους ρόλου, δημιουργούν, είναι ενεργοί καλλιτέχνες και παράγουν σημαντικές εικαστικές δημιουργίες».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Αθανασοπούλου Παυλίνα, Γεωργακοπούλου Μάρθα, Δημητρούλη Σοφία, Δούναβη Ειρήνη, Καλαποθαρέας Γιώργος, Καράγιωργα Νίκη, Κελεμένδρη Έλλη, Κλαμπατσέας Σπύρος, Λαμπρινίδης Παναγιώτης, Μακρής Ηλίας, Μανωλακάκης Μιχάλης, Μπουρίκα Μαρία, Παπαδοπούλου Γιούλα, Πολυχρόνη Αγγελική, Σταυράκη Μαργαρίτα, Τσάφος Βασίλης, Τσορώνη Αγαθή, Φωτοπούλου Χριστίνα.

Info:
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 21.00
Διάρκεια έκθεσης: 17 /5 έως 15/6/2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο: 10.00 -13.00, Τετάρτη: 18.00- 21.00 

Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 88991, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ήρθαν τα "Φαντάσματα" του Τ.Ε.Θ Saturday Night Live v.11 »