Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 13:30

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 3ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, που συνδιοργανώνουν η Πειραματική Σκηνή με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, προσφέροντας κάθε μέρα μοναδικές παραστάσεις σε μικρούς και μεγάλους...

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο ΔΗΠΕΘΕΚ και τη Φιλαρμονική, μέχρι και την Κυριακή 19 Μαΐου. Καθημερινά δίνονται παραστάσεις, τα πρωινά  για σχολεία και το απόγευμα για το κοινό. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ σήμερα Πέμπτη  (16/05), στις 18:00,  στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, η ομάδα Κοκου-Μοκλό θα παρουσιάσει την παράσταση "Οικολογήματα", ενώ στις 19:30, η ομάδα "Τικ-Νικ" θα παίξει την παράσταση "Κοσμο-ιστορίες". Και οι δύο παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω. 

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 18:00, θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 50), για θεατές  άνω των 15 ετών, η παράσταση "Στη χώρα των σκιών" από την ομάδα "Περιπλανώμενο Μουσείο Πολιτισμών". 

Επιπλέον, σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρι κατασκευής κούκλας Μαρότας για γονείς και παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πειραματική Σκηνή (16:00-19:00) από την πρόεδρο της Πειραματικής Σκηνής, Λέττα Πετρουλάκη. 

Αύριο, Παρασκευή (17/05), στη Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, θα δοθούν οι παραστάσεις «Το βατραχάκι που πήδησε τον βάλτο», στις 18:00, από την ομάδα «Καρυδότσουφλο» (για παιδιά και νέους ηλικίας από 6 έως 18 ετών) και στις 19:30, τα «Χοροπαραμύθια» από την ομάδα «Τικ-Νικ» που απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών.

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 18:00 θα παιχτεί «Ο τεμπέλης Λαρς», από την ομάδα «Οι Γλάροι» και στις 19:30 η παράσταση «Όταν ο Σπυρέτο Μο κοιμήθηκε» από το Θέατρο Ανάποδα. Και οι δύο παραστάσεις απευθύνονται σε ηλικίες από 4 ετών. 

Στις 16:00, στην Πειραματική Σκηνή, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για ενήλικες με τίτλο «Το χάρτινο θέατρο στη μουσειακή αφήγηση (διάρκειας 120’) από την ομάδα «Δύτες» και τη Φαίη Τσίτου, στο πλαίσιο του Αφιερώματος στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες στο www.puppetfest.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Saturday Night Live v.11 Ο Blink Mike στο «Νηπιαγωγείο» »