Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 12:39

Οι "Τέλειοι Ξένοι" στη Λέσχη

Την βραβευμένη ταινία ιταλικής παραγωγής, «Perfetti Sconosciuti» (Τέλειοι Ξένοι) προβάλλει αυτήν την Πέμπτη (27/06) η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας//Filmhouse, στον προαύλιο χώρο του Καφέ Σινέ, στις 21:30...

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της Ιταλίας, έχοντας κερδίσει 2 «ιταλικά Όσκαρ» (βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο), Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου, ενώ ήταν υποψήφια στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείας Ερμηνείας.

Υπόθεση
Επτά μακροχρόνιοι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι του ενός, για δείπνο. Όταν αποφασίσουν να παίξουν ένα παιχνίδι και να μοιραστούν μεταξύ τους το περιεχόμενο κάθε μηνύματος, e-mail και κλήσης που λαμβάνουν, πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται.
Προδοσίες και μικρές απάτες, αθώες αυταπάτες και τα πιο κρυμμένα μυστικά, όλα έρχονται στο φως, σε μια βαθειά κάθαρση που συγκλονίζει εκ βάθρων τις ζωές των επτά ατόμων, κάνοντάς τους να φανούν "τελείως ξένοι" μεταξύ τους. Αλλά το έσχατο αποτέλεσμα, πέρα από την πρόκληση του "επιτραπέζιου παιχνιδιού" της μόδας, είναι: αν η αλήθεια επιπλεύσει μέσω οποιασδήποτε οδού, θα ήταν προτιμότερη η υποκρισία της διπλοπροσωπίας της ζωής μας; Θα είμαστε αρκετά δυνατοί να αντιμετωπίσουμε αλήθειες που θα μας πληγώνουν, ή θα προτιμήσουμε μάλλον να τις αγνοήσουμε, αν και να τις υποπτευθούμε, για να εγγυηθούμε "για το καλό της ειρήνης" μια ισορροπία συμβιβασμού με τις ενοχές των άλλων, δεδομένου ότι και μείς δεν απαλλασσόμαστε;

Η προβολή εντάσσεται στο πρόγραμμα Άρωμα Ιταλίας – 5ο Περιοδεύον Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο που συνδιοργανώνεται από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ της Λέρου, στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Italia Ελλάδα 2019.

Το Tempo Forte είναι μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με Ιταλικούς και Ελληνικούς Φορείς, Ιδρύματα, καλλιτέχνες και φίλους της Κουλτούρας για να φέρει «περισσότερο Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερο Ελλάδα στην Ιταλία». Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη ευχαριστεί ιδιαιτέρως την πρόξενο, κ. Μαργαρίτα Bovicelli, για την πολύ σημαντική συμβολή της.

ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ – PERFETTI SCONOSCIUTI
Comedy, Drama | 2016 | It | 97΄
Σκηνοθεσία: Paolo Genovese
Παίζουν: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini
21:30 | Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Είσοδος | 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

www.filmhouse.gr
#kalamatacinema
#filmhouse