Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 10:17

Βιβλιοθήκη:1ο Χαριστικό παζάρι

Βιβλιοθήκη:1ο Χαριστικό παζάρι

1η ΙΟΥΛΙΟΥ

"Πάρτε βιβλία και (ξανά)δώστε τους ζωή!", μας προτρέπει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, η οποία διοργανώνει σήμερα το πρώτο χαριστικό παζάρι βιβλίων, περιοδικών και εγκυκλοπαιδειών...

Η δράση διοργανώνεται «στο πλαίσιο της βέλτιστης διαχείρισης του ανενεργού υλικού της Βιβλιοθήκης και με γνώμονα την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας».

Το χαριστικό παζάρι θα λειτουργεί κατά τις ώρες 08:30 – 14:00 & 17:00 - 20:00 μέχρι να εξαντληθεί το απόθεμα. Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν μέλη της Βιβλιοθήκης, παίρνοντας έως 5 βιβλία ανά άτομο (εξαιρούνται οι σειρές).

Παράλληλα, σήμερα, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας θα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας, θέλοντας να ενισχύσει το έργο του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει προαιρετικά.

Από την Βιβλιοθήκη διευκρινίζεται ότι τα βιβλία/περιοδικά/εγκυκλοπαίδειες τα χαρίζει η ίδια και το κάθε μέλος μπορεί να πάρει έως 5 τεμάχια, εκτός αν ενδιαφέρεται για ολόκληρη σειρά εγκυκλοπαίδειας, όπου στην περίπτωση αυτή θα πάρει το σύνολο των τόμων. 
Τα βιβλία που χαρίζονται αποτελούν ανενεργό υλικό της Βιβλιοθήκης, είτε γιατί υπάρχουν ήδη σε πολλαπλά αντίτυπα, είτε γιατί δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και η επιλογή τους προέκυψε μετά από ανάλυση των πληροφοριακών αναγκών του αναγνωστικού κοινού. Είναι βιβλία τα οποία δεν θέλησαν να πάρουν οι συνεργαζόμενες σχολικές Βιβλιοθήκες, γιατί δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς τους. 
Δεν υπάρχει καμία χρηματική υποχρέωση/απολαβή για τη συμμετοχή στο χαριστικό παζάρι. 

Είναι μια καλή ευκαιρία, αν κάποιος θέλει να ξεσκαρτάρει τη βιβλιοθήκη του, να φέρει τα βιβλία που επιθυμεί να δωρίσει. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας θα τα αξιολογήσει, θα κρατήσει όσα τεκμήρια εξυπηρετούν τους σκοπούς της Βιβλιοθήκης και τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν στο παζάρι. 
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Βιβλιοθήκη στο τηλ: 27210 96818.