Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 13:27

Οι Cinema Paradiso Project στην Καλαμάτα

Οι Cinema Paradiso Project στην Καλαμάτα

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΠΑΡΑΛΙΑ ELITE
Άλλη μία δωρεάν προβολή με ζωντανή μουσική δίπλα στη θάλασσα έχει ετοιμάσει για τους φίλους της η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, αυτό το καλοκαίρι. Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 21:30, στην παραλία μπροστά από το Ξενοδοχείο Elite, θα στηθεί μία μεγάλη οθόνη και μία μεγάλη ορχήστρα, που ακούσει στο όνομα Cinema Paradiso Project…

Πρόκειται για ένα σχήμα που, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τη μουσική και τα τραγούδια του του ευρωπαϊκού, αμερικανικού και ελληνικού σινεμά, υπόσχεται να μας χαρίσει ένα συναρπαστικό κοσμοπολίτικο μουσικό ταξίδι από τον Yves Montand και τον Astor Piazzolla, στους Archive και τη Lady Gaga, προτού καταλήξει σε αγαπημένους σκοπούς του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Ποιοί είναι
Οι Cinema Paradiso Project μας συστήνονται ως 10-μελές μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια, με αφορμή μια ξεχασμένη παρτιτούρα πάνω σ’ ένα μουσικό αναλόγιο: ήταν το “Tema d’amore” από το soundtrack της ταινίας “Nuovo Cinema Paradiso”. Όπως οι ίδιοι περιγράφουν, η “συνάντηση” αυτή ανέσυρε την εικόνα αλλά ακόμα πιο πολύ την συγκίνηση, την έμπνευση, την χαρά, την παρέα, την γειτονιά, την εποχή που είχε συνδεθεί με την κινηματογραφική εμπειρία και τον «απόηχο» αυτής της μουσικής. Η αρχική ιδέα μετασχηματίστηκε σ’ ένα συναρπαστικό μουσικό τοπίο που εμπεριέχει ηχοχρώματα που αντανακλούν τις κινηματογραφικές εμπειρίες του σχήματος. Η μουσική που παίζουν οι Cinema Paradiso Project κινείται σε classical crossover ατμόσφαιρα, αγκαλιάζει latin και soul ηχοχρώματα και συνδυάζει έντεχνη ελληνική μουσική και αρκετά alternative rock στοιχεία. Με παραστάσεις σε μουσικές σκηνές, όπως το Half Note Jazz Club, το Gazarte, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και το Badminton, καθώς και με ζωντανές συναυλίες από το Studio C της ΕΡΑ, οι Cinema Paradiso Project έχουν δώσει το ξεχωριστό τους στίγμα ως ένα σχήμα «ευρωπαϊκών προδιαγραφών» όπως τους έχουν αποκαλέσει, μοναδικό στο είδος του. Το σχήμα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Θηβαίος και Αργυρώ Καπαρού, έχει ηχογραφήσει το πρώτο του CD με τίτλο “Cinema Paradiso Project – Volume I” ενώ ετοιμάζει το “Some Logical Answers” μια δισκογραφική δουλειά με πρωτότυπη μουσική.

Οι Cinema Paradiso Project αποτελούνται από τους: Σουζάνα Γιαννακοπούλου (τραγούδι), Σοφία Ροσμαράκη (πιάνο), Ευαγγελία Λοφίτου (ακκορντεόν, επικοινωνία), Γκαλίνα Μπράτουσκα (βιολί), Έλσα Παπέλη (τσέλο), Eυγένιο Μπράτουσκα (κοντραμπάσο), Δημήτρη Παππά (κλασική κιθάρα), Χριστίνα Κατσιάρη (ακουστική κιθάρα, επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos), Δημήτρη Αραπαντελή (ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, τραγούδι/φωνητικά) και Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά, φωνητικά).