Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 12:54

25 KDF 2019 - 8η μέρα/Παρασκευή

25 KDF 2019 - 8η μέρα/Παρασκευή

Το έργο “iU an Mi” της ομάδας της Καταλανής Lali Ayguadé παρουσιάζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα στο στούντιο του Μεγάρου Χορού, στις 7:30 το απόγευμα, στο πλαίσιο του του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας...

LALI AYGUADÉ COMPANY. 

IU AN MI

25 & 26.7.2019

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 19:30 | 55΄

«Παραμορφωμένοι. Εξαπατημένοι. Ζούμε σε έναν άψογα φανταστικό κόσμο. Και αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τη δυστυχία μας, κατευθυνόμενοι προς τον θάνατο».

Η ομάδα της Lali Ayguadé [Λάλι Αϊγουαδέ] εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το έργο iU an Mi. Με το πρόσχημα μιας κηδείας, το iU an Mi αποκαλύπτει τί κάνουν οι άνθρωποι όταν έρχονται αντιμέτωποι με μη αναστρέψιμα γεγονότα, με αναπόφευκτες ενέργειες, τις οποίες αδυνατούν να χειριστούν. Μιλά για συναισθήματα που η σύμβαση έχει εξωραΐσει, για την οικειότητα που εκτίθεται στους άλλους με βίαιο τρόπο. Για το πώς βλέπουμε τους άλλους και πώς βλέπουν οι άλλοι εμάς. Για το ιδιωτικό και το κοινωνικό, το προσωπικό και το δημόσιο. 

Είμαστε όλοι ίσοι. Ζούμε τις ίδιες καταστάσεις, χρειαζόμαστε τα ίδια πράγματα. Ωστόσο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, να προφασιζόμαστε ότι είμαστε ιδιαίτεροι, μοναδικοί. Όλοι πιστεύουμε ότι η μοίρα επιφυλάσσει κάτι διαφορετικό για εμάς. «Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε, όχι όμως σε μένα». Έχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας, μας έλκει όμως όλους η φαντασίωση. Παρασυρόμαστε από τη φαντασία μας και είναι αυτό ουσιαστικά που μας καθοδηγεί στη ζωή.

Νιώθουμε την ανάγκη να δίνουμε ένα όνομα σε ό,τι δε γνωρίζουμε, σε ό,τι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, ακόμη κι αν αυτό το όνομα είναι μια έννοια που επίσης δεν μπορούμε να ορίσουμε, όπως ο Θεός, το Ασυνείδητο, το Πεπρωμένο, η Ψυχή, το Πνεύμα, η μετά θάνατον ζωή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος μας να αισθανθούμε ήρεμοι και ασφαλείς. Αλλά τι είναι πραγματικό και τι φανταστικό; Ποια είναι η Aλήθεια; Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα.

--

Χορευτές: Anna Calsina Forrellad, Nick Coutsier, Marlène Rostaing, Diego Sinniger

Μουσική: Josep Baldomà

Σχεδιασμός σκηνικών: Xesca Salvà

Σχεδιασμός φωτισμού: Fabiana Piccoli

Δραματουργία: Jordi Oriol Canals

Διεύθυνση: Lali Ayguadé

Συμπαραγωγή: Mercat de les Flors, Temporada Alta και Festival Bolzano Danza/Tanz Bozen

Διεύθυνση παραγωγής: Elclimamola

Κρατήσεις-Παραγωγή: Big Story Performing Arts 

Με την υποστήριξη: Generalitat de Catalunya

Συνεργάτες: Sismògraf d’Olot, Nunart, Graner – Fàbrica de creació, KLAP estudio Kelemenis

Δημιουργία: 2017

Η παράσταση iU an Mi παρουσιάζεται στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) μέσω του Προγράμματος PICE για την διεθνοποίηση του ισπανικού πολιτισμού, στο πλαίσιο των επιδοτήσεων για την προώθηση της κινητικότητας.

--

Η Lali Ayguadé (Βαρκελώνη, 1980) είναι Καταλανή ερμηνεύτρια και χορογράφος. Σπούδασε χορό στο Ωδείο Liceu (Βαρκελώνη), στο Institut del Teatre (Βαρκελώνη) και στη σχολή PARTS (Βρυξέλλες), όπου δημιούργησε το πρώτο της σόλο Silence, υπό την καθοδήγηση του Wim Vandekeybus. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τους Publik Eye Company (υπό τη διεύθυνση της Carmen Mehnert), Akram Khan Company, Hofesh Shechter, Marcos Morau, Roberto Olivan, και Baró d’Evel, μεταξύ άλλων. Από το 2003, χορογραφεί μικρής διάρκειας έργα όπως τα Twice Read (με συνεργασία με τον Anton Lachky), Little Me(με τους Young Jin Kim και Joan Català), Encontre (με τους Joan Català και Jordi Molina), Incognito και Saba. Από το 2013, η Ayguadé διευθύνει τη δική της ομάδα, με την οποία έχει δημιουργήσει μεγάλης διάρκειας έργα, όπως τα Kokoro και iU Mi, που αποτελούν μέρη τριλογίας. Το έργο της Incognito ενέπνευσε μέρος της βραβευμένης (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες, Βραβείο Goya, Βραβείο Gaudi) και υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους Timecode.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θέατρο, μουσική, παράδοση 25KDF 2019 - “Σώματα στο φως” »