Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 12:04

Μήδεια σε σκηνοθεσία Κων/νου Πασσά

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και προσαρμογή/σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πασσά, ανεβάζει ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου: «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»...

Η πρεμιέρα θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 10 Αυγούστου, στον Πολυχώρο ARTίκι, στο Κρανίδι, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις παραστάσεις, στις 11, 12 και 13 Αυγούστου, στον ίδιο πάντα χώρο.

Την κινησιολογία έχει επιμεληθεί η Μαργαρίτα Τρίκκα και τη μουσική ο Χρήστος Δρούζας. Μουσικός επί σκηνής, ο Δημήτρης Σκούρτης. Οι φωτισμοί είναι του Ίωνα Ξυπολιά.

Όπως, μας πληροφορεί ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, «για ένα ακόμα καλοκαίρι, προσέρχεται πιστά στο ραντεβού του με το αρχαίο δράμα, με το δέος και το σεβασμό που του αρμόζει. Γι’ αυτό, αφήνεται στα χέρια ικανών και καταξιωμένων επαγγελματιών. Φέτος, λοιπόν, τη σκηνοθεσία και την προσαρμογή του κειμένου έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Πασσάς, ενώ την κινησιολογία η Μαργαρίτα Τρίκκα. Είναι μεγάλη μας τιμή που αποδέχτηκαν τόσο πρόθυμα το κάλεσμά μας.

Ο Θ.Ο.Ε. θεωρεί πρωταρχικής σημασίας να αναδεικνύει και να δίνει ευκαιρίες σε νέους ταλαντούχους και άξιους καλλιτέχνες από τον τόπο μας. Έτσι φέτος έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας δυο νέα παιδιά από την Ερμιόνη: το Χρήστο Δρούζα που έγραψε τη μουσική και το μουσικό Δημήτρη Σκούρτη επί σκηνής!
Όπως πάντα, τα όνειρά μας φωτίζει ο Ίων Ξυπολιάς!».

Πάντως αν κρίνουμε από τα ελάχιστα που μας αποκάλυψε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ο Κ. Πασσάς για τη σκηνοθετική του σύλληψη στη Μήδεια, σίγουρα η παράσταση θα εντυπωσιάσει όσους τη δουν. Να σημειώσουμε ότι ο πολύ αγαπητός και ταλαντούχος ηθοποιός, Κωνσταντίνος Πασσάς, έγινε γνωστός στο θετρόφιλο κοινό της Καλαμάτας από τη συνεργασία του με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της πόλης, για τρεις θεατρικές σεζόν, από το 2014 έως και το 2017, συμμετέχοντας στις παραστάσεις «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», «Αλίμονο στους νέους», «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», «Interview» (σε σκηνοθεσία του ιδίου) και «Όρνιθες». Την ίδια περίοδο, μάλιστα, σκηνοθέτησε τον «Φίλο μου το Λευτεράκη» στο Τριφυλλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο (ΤΕΘ) ενώ έπαιξε και στο «Zoo Story» στο θέατρο Νηπιαγωγείο. 

Φέτος, άλλωστε, ήταν προγραμματισμένο να τον δούμε και στην καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, «Μίστερο Μπούφο» του Ντάριο Φο, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, καθώς η αρχική ιδέα ήταν τους τρεις ρόλους να κρατήσουν οι Κωνσταντίνος Πασσάς, Κώστας Φλωκατούλας και Δημήτρης Φραγκιόγλου. Εξαιτίας, όμως, βεβαρυμένου προγράμματος των δύο πρώτων, δεν ευοδόθηκε η συνεργασία τους με το δικό μας ΔΗΠΕΘΕ.
Πιο συγκεκριμένα,  εκτός από τις σκηνοθετικές του υποχρεώσεις για τη «Μήδεια», ο πολυπράγμων Κωνσταντίνος Πασσάς βρίσκεται παράλληλα σε πρόβες, αφ’ενός μεν για την παράσταση «Ήμουν Παιδί το ’21», που θα κάνει πρεμιέρα μέσα Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ακροπόλ της Αθήνας και στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Καλαματιανό ηθοποιό Τάσο Γιαννόπουλο, τον Θανάση Βισκαδουράκη και πολλούς άλλους, αφ’ετέρου δε για την παράσταση «Αλοίμονο στους Νέους», ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στον Βασίλη Νικολαΐδη.  

Ασχολείται, επίσης, με το stand up comedy, ενώ διαδικτυακά ο Κωνσταντίνος Πασσάς σαρώνει με τα βιντεάκια που ανεβάζει υποδυόμενος την Ντένη Μαρκορά, τον ρόλο της Ντίνας Κώνστα που άφησε εποχή στους τηλεοπτικούς "Δυο Ξένους". Το νέο του project στο Διαδίκτυο είναι το "Passa-tempo", το οποίο ενδέχεται από τον χειμώνα να αποκτήσει και τηλεοπτική στέγη.

Βένια Παπαδοπούλου

Info:
Μήδεια Ευριπίδη
Πολυχώρος ARTίκι  «ΜΑΡΑΙΚΕ ΗΛΙΟΥ ΝΤΕ ΚΟΝΙΝΓΚ», Κρανίδι
10-13 Αυγούστου, 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Για κρατήσεις εισιτηρίων: 6986982224
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ερμιονίδας-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας