Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 10:31

Πορτοκάλογλου-Μαχαιρίτσας στο Κάστρο

ΤΕΤΑΡΤΗ&ΠΕΜΠΤΗ
Για δύο συναυλίες στο Κάστρο, στις 7 και 8 Αυγούστου, έρχονται και φέτος στην πόλη μας οι πολύ αγαπητοί στο κοινό της Καλαμάτας, Νίκος Πορτοκάλογλου και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Μαζί τους ο Steve Tesser και η Αγάπη Διαγγελάκη…

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντήθηκαν τον χειμώνα που μας πέρασε -για πρώτη φορά επί σκηνής- στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με την παράσταση «Τί έχει μείνει απ’τη φωτιά». Μια παράσταση που ήταν ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους.

Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους «Φατμέ» και τους «Τερμίτες» που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από την δεκαετία του ’90-που συνεχίζουν πια μόνοι τους-μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί, τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά,  ενώ έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Αποχαιρετώντας τον μαγικό αυτό χειμώνα, εκτός από την μεγάλη τους περιοδεία σε θέατρα και γήπεδα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσουν κι ένα ιδιαίτερο unplugged πρόγραμμα στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας.
Με τις ακουστικές τους κιθάρες, συνοδευόμενοι από τέσσερις μουσικούς, θα ζωντανέψουν τις ακουστικές εκδοχές των ηλεκτρονικών τους τραγουδιών, δημιουργώντας μια μοναδική παρεΐστικη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Συμμετέχουν: οι Steve Tesser (κιθάρα, τραγούδι) και η Αγάπη Διαγγελάκη (τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά).
Μαζί τους θα είναι, επίσης, οι: Βύρων Τσουράπης (μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι) και Ηλίας Λαμπρόπουλος (βιολί, τρομπέτα,κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι).

Info:
Τετάρτη 7 & Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019
Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
Ώρα έναρξης : 21.30
Γενική είσοδος: 15 € | ΑμεΑ -Ανέργων-Φοιτητικό –Μαθητικό 12 €
Προπώληση Εισιτηρίων : viva.gr και Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας