Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 00:29

Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου: Καμηλοπάρδαλη

Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου: Καμηλοπάρδαλη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Που κρύβεται η ζωή, θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε η παράσταση “Καμηλοπάρδαλη”, που παρουσιάζεται απόψε, από τον θίασο “Hop Signor Puppet Theatre”, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, της Πειραματικής Σκηνής…

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, στις 8:30 το βράδυ, με κουπόνι στήριξης 5 ευρώ. 

"Καμηλοπάρδαλη" - Μια παράσταση κουκλοθεάτρου από την ομάδα Hop Signor from Hop Signor Puppet Theater on Vimeo.

Το έργο

Ένας κουμπαράς με μορφή καμηλοπάρδαλης αλλάζει χέρια και  ζωντανεύει στη φαντασία δύο διαφορετικών ηρώων. Χωρίς αυτόν ένα μικρό παιδί θα έχανε ένα μοναδικό φίλο, κι αργότερα, ένας  ενήλικας λάτρης του ουρανού και των πουλιών, δεν θα έφτανε ποτέ τόσο ψηλά. Μπορεί άραγε ένας κουμπαράς να είναι κάτι περισσότερο από ένα κουτί για κέρματα;

Η συνύπαρξη των ηρώων με την καμηλοπάρδαλη συνδέει το έμψυχο με το άψυχο, φανερώνοντας πως η ζωή βρίσκεται σε οτιδήποτε μας βοηθά να ονειρευόμαστε και μας γεννά συναισθήματα. Κίνηση, πρωτότυπη μουσική και ειδικά σχεδιασμένος φωτισμός συνδυάζονται σε μία συμβολική και ποιητική ιστορία όπου ο άνθρωπος, οι κούκλες και τα αντικείμενα αλληλεπιδρούν κι εξερευνούν τη σχέση μεταξύ τους.

-Συγγραφέας- Σενάριο: Ηop Signor Puppet Theatre

-Σκηνοθεσία: Hop Signor Puppet Theatre

 -Κατασκευές, Εμψύχωση: Eυγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης

-Πρωτότυπη Μουσική: Άγγελος Αγγελίδης, Αντώνης Σκαμνάκης, Μιχάλης Καλκάνης

-Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, Χριστίνα Θανάσουλα

-Καλλιτεχνικές τεχνικές: Επιτραπέζιες κούκλες

Ο θίασος

Η ομάδα κουκλοθέατρου Hop Signor δημιουργήθηκε το 2012 από την Ευγενία Τσιχλιά και το Θάνο Σιώρη. Η ομάδα αντλεί την έμπνευσή της από την τέχνη του κουκλοθέατρου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ιστορικά και εξελίσσεται μέσα από σύγχρονους πειραματισμούς.

Η Ευγενία σπούδασε στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Θάνος σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και οργανοποιία στο Αnniesland της Γλασκώβης, καθώς και στο τμήμα Βυζαντινών Τεχνών της Καστοριάς.

Σημαντικοί δάσκαλοι που επηρέασαν και τροφοδότησαν τη ματιά της ομάδας πάνω στην τέχνη της κούκλας υπήρξαν οι Rene Baker, Katy Deville, Neville Tranter, Aντώνης Κουτρουμπής, Camillo Betancor, Στάθης Μαρκόπουλος. 

Επιθυμία της oμάδας Ηop Signor είναι να ζωντανεύει «ιστορίες» που συναντά σε τόπους, αντικείμενα κι ανθρώπους, αξιοποιώντας την ποιητική και συμβολική δύναμη της κούκλας. Οι παραστάσεις βασίζονται στην απουσία του λόγου,  στη μελέτη της κίνησης, του ήχου και του φωτός. Καλούν τον θεατή να τις ανασυνθέσει στο προσωπικό του αφήγημα  με υλικά από τη φαντασία και τα συναισθήματα του. Έχουν ταξιδέψει σε πάνω από είκοσι χώρες, έχουν παρουσιαστεί σε παιδικό και ενήλικο κοινό και έχουν αποσπάσει δεκαεννέα διακρίσεις 

-Πλήρης διεύθυνση  και Τ.Κ.: 17122

-Τηλέφωνο και κινητό: 2114048956,6947254893

-E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-website: www.hopsignor.gr

-Άτομο επικοινωνίας : Ευγενία Τσιχλιά