Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 23:50

Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου: Ο βασιλιάς που πεινούσε σαν λύκος

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 
Τελευταία μέρα του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας η Κυριακή, η οποία έχει πολλές και εξαιρετικές εκδηλώσεις, με πρώτη την παράσταση “Ο βασιλιάς που πεινούσε σαν λύκος”, από την ομάδα ΜΟΥ-ΦΑ (φαντασία και μουσική)...

Η παρουσίαση της παράστασης θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Η διάρκεια θα είναι μία ώρα, την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από τεσσάρων ετών και μεγάλοι, ενώ η είσοδος είναι με κουπόνι υποστήριξης 5 ευρώ...

Ένας λαίμαργος και μονοφαγάς μονάρχης, σπρωγμένος από την αχαλίνωτη όρεξή του, μπαίνει άθελά του στο μάτι της κακιάς μάγισσας των παραμυθιών. Εκείνη, με σκοπό να του δώσει ένα καλό μάθημα, θα τον μεταμορφώσει σε λύκο. Τώρα ο κακομαθημένος αλλά καλόκαρδος βασιλιάς, για να ξαναβρεί την ανθρώπινή του μορφή, θα πρέπει σε μόλις έναν χρόνο να διορθώσει όλα τα ελαττώματά του. Ειδάλλως ... θα μείνει για πάντα λύκος. Πρώτα όμως πρέπει να καταφέρει το αδιανόητο. Να μάθει να επιβιώνει δίχως το υπηρετικό του προσωπικό.

Μια παράσταση με γαντόκουκλες, με ζωντανή μουσική και τραγούδι, που μας διδάσκει ότι δεν είναι όλες οι αναποδιές στη ζωή για κακό και πως πριν ζητήσουμε τη βοήθεια των άλλων θα πρέπει πρώτα να βοηθάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. 

Συντελεστές

Σενάριο & σκηνοθεσία: Τσίπουρας Μάρκος.

Σκηνικά & κατασκευή κούκλας: Τσίπουρα Ιλόνα, Τσίπουρας Κωνσταντίνος.

Εμψύχωση: Μπαγιαμπού Μαριάννα, Τσίπουρας Μάρκος, Ψευτέα Θεοδοσία.

Μελωδία και στίχοι τραγουδιών: Καπετανάκος Τάσος, Μπαγιαμπού Μαριάννα.

Κιθάρα: Βιρτσιώνης Δημήτρης, Καπετανάκος Τάσος.

Φλογέρα: Μπαγιαμπού Μαριάννα, Ψευτέα Θεοδοσία.

Τρομπέτα: Μπαγιαμπού Μαριάννα.

       -Ηχοληψια: Βιρτσιώνης Δημήτρης

       -Φωτισμοί: Τσίπουρας Μάρκος

       -Καλλιτεχνικές τεχνικές: Γαντόκουκλες

       -Φωτογραφικό υλικό: https://www.facebook.com/moufapuppetry

 

Ο θίασος

Η Κουκλοθεατρική Ομάδα ΜΟΥ-ΦΑ (Μουσική & Φαντασία) δημιουργήθηκε το 2019 στην Καλαμάτα, από μια ομάδα φίλων που μοιράζονται την αγάπη για το θέατρο, τη μουσική και τη δημιουργία. “Ο Βασιλιάς που πεινούσε σαν Λύκος” είναι και η πρώτη τους παράσταση. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο, που γεννήθηκε ένα απόγευμα αυτοσχεδιάζοντας με γαντόκουκλες προς τέρψη των παιδιών. Από τότε άλλαξε αρκετές φορές μορφή αλλά μόνο όταν το ντύσαμε με όμορφες μουσικές και τραγούδια καταλάβαμε ότι είχαμε μια παράσταση στα χέρια μας. Οι κούκλες και τα σκηνικά κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία των ηρώων του έργου με ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Η όλη διεργασία ήταν μαγική και στόχος είναι να μοιραστούν το αποτέλεσμα μαζί σας!