Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 10:10

Ο Γέρος του Μοριά απόψε θα αφηγηθεί ιστορίες του ‘21

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ 
Με αφηγητή τον Δημήτρη Προύσαλη, στο ρόλο του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και με τον Φίλιππο Πλακιά στη μουσική θα πραγματοποιηθεί απόψε, Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 8.30, η εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας “Όταν το ‘21 αφηγείται”, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης...

Όπως σημειώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, “ο Δημήτρης Προύσαλης, ένας μαγικός αφηγητής σε συνεργασία με τον μουσικό Φίλιππο Πλακιά θα παρουσιάσουν δέκα προφορικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Φίλιππου Πλακιά και σε στίχους Δημήτρη Φιλελέ.

Το περιεχόμενο των ιστοριών προέρχεται από προφορικές λαϊκές παραδόσεις, Αισώπειους μύθους και διδακτικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά, περιστατικά από πηγές απομνημονευμάτων, επιστολική αλληλογραφία και μαρτυρίες, ιστορίες που καλύπτουν τη ζωή του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννηση ως το θάνατό του.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών "σΤης ελιάς το δάκρυ" και των δράσεων του Δ.Ω.Κ. για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη”.