Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 02:02

Χέντελ την Κυριακή στο Δημοτικό Ωδείο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με σονάτες του Χέντελ θα συνεχιστούν την Κυριακή το πρωί, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, οι εκδηλώσεις με τίτλο “Κυριακάτια πρωινά στο Ωδείο”. Θα παίξουν μουσική ο Γιώργος Παυλάκος, ο Σταύρος Τσότρας και ο Λουκάς Γεώργας, ενώ ο Στάθης Γυφτάκης θα δώσει μια άλλη διάσταση στη μουσική εκδήλωση με πληροφορίες που θα παρουσιάσει…

Σχετικά το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ανακοίνωσε: “Το «φθινοπωρινό ταξίδι» του Δημοτικού Ωδείου συνεχίζεται την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της δράσης «Κυριακάτικα πρωινά στο Ωδείο», θα ταξιδέψουμε σχεδόν 300 χρόνια πίσω και θα ακολουθήσουμε τα χνάρια του G.F. Haendel που ενώ ήταν Γερμανός κατέληξε να θεωρείται ο... εθνικός συνθέτης της Αγγλίας.

Ο Γιώργος Παυλάκος στο φλάουτο με ράμφος, ο Σταύρος Τσότρας με «ένα δεμάτι ξύλα» (δηλαδή με το Φαγκότο) και ο Λουκάς Γεώργας με ένα σύγχρονο κλειδοκύμβαλο θα παρουσιάσουν τρεις Σονάτες του G.F.Haendel, ενώ ο Στάθης Γυφτάκης θα μοιραστεί μαζί σας κουτσομπολιά και... πικάντικες ιστορίες από τις σκανδαλοθηρικές «εφημερίδες» της εποχής!

Μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με καφέ και κεράσματα θα συνταξιδέψουμε στην ονομαζόμενη εποχή Baroque αγκαλιά με ένα... κακοσχηματισμένο μαργαριτάρι!

Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σε «αμιγείς χώρους» για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.