Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 02:57

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και τα υπόλοιπα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας παρουσιάζουν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή , 26,27 και 28 Νοέμβρη, τη μουσική παράσταση “Τα γεγονότα”. Συμμετέχουν την Παρασκευή και το Σάββατο η χορωδία SONORAE του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” και την Κυριακή η χορωδία “Μελίφωνο” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Η Κλαίρη, μια δασκάλα που στον ελεύθερο χρόνο της διευθύνει μια τοπική ερασιτεχνική χορωδία αποτελούμενη από μετανάστες και άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πιστεύει πως υπάρχει μια εξήγηση για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Μια μέρα ένας νεαρός ντόπιος θα εισβάλει ένοπλος στην αίθουσα προβών της και θα ανοίξει πυρ. Η Κλαίρη θα είναι η μοναδική επιζήσασα και το μόνο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να καταλάβει το γιατί.

Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο Τα γεγονότα (2013) του Ντέιβιντ Γκρέιγκ επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας.

Τα γεγονότα είναι ένα πολιτικό έργο που εξετάζει την άνοδο της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας μέσα από μια απόπειρα να προσεγγίσει το ίδιο το «τέρας». Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ερασιτεχνικές χορωδίες από τις πόλεις που θα παρουσιαστεί η παράσταση, στο πλαίσιο της συμπαραγωγής της Εναλλακτικής Σκηνής με οκτώ Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

 

Μουσική – Στίχοι

Τζων Μπράουν

Μετάφραση – Σκηνοθεσία - Επιμέλεια σκηνικού 

Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος

Μουσική διεύθυνση – Διδασκαλία χορωδιών - Διασκευή μουσικής και στίχων 

Κωνσταντίνος Θωμαΐδης

Κοστούμια

Μαρία-Σεσίλ Ιγγλέση

Φωτισμοί

Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Ηχοτοπία

Αλέξανδρος Δρυμωνίτης 

Υπεύθυνη χορωδιών επί σκηνής

Άννα Ευθυμίου

 

Α' Διανομή (2020)

Μαρία Κεχαγιόγλου

Κωνσταντίνος Μπιμπής

 

Β' Διανομή (σε περιοδεία το 2021)

Αγλαΐα Παππά

Φοίβος Παπακώστας

Πιάνο: Μάρκος Κώτσιας

 

Παραστάσεις: Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 21:00, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 20:00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Τιμές εισιτηρίων: 12€ και 8€

Πληροφορίες για κρατήσεις εισιτηρίων: 2721082616