Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 14:58

«Trio Lumpen – Η φράουλα»

«Trio Lumpen – Η φράουλα»

Σκληρή κωμωδία που όμως πραγματεύεται την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος, χαρακτηρίζεται το θεατρικό έργο «Trio Lumpen – Η φράουλα», που παρουσιάζεται την Τρίτη 5 Ιούλη στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στις εννιά το βράδυ. Την παράσταση φέρνουν τα Σωματεία στη Μεσσηνία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων…

Η είσοδος θα γίνεται με πρόσκληση από τα Σωματεία. 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

"Στα χρόνια της πανδημίας, όπου το παρόν προσομοιάζει σε απώτερο μέλλον, όπου ο πόλεμος προκύπτει πάλι σαν φυσικό φαινόμενο και το «τέλος της ιστορίας» προβάλλει την ανάγκη για την αρχή μιας άλλης, τρία lumpen στοιχεία προσπαθούν να επιβιώσουν στριμωγμένα στις αντιθέσεις του συστήματος.

Οι δύο πουλάνε την ψυχή τους για τη φρούδα ελπίδα της «καβάτζας». Μεθάνε με το ελληνικό «αμερικάνικο όνειρο» που φοράει φουστανέλα και καπέλο “Uncle Sam” και πιστεύουν πως τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες «αρκεί την κρίσιμη στιγμή να μην κωλώσουν». Ζητιάνοι, μέλη του παρακράτους, πιστοί υπήκοοι ενός μυστήριου αφεντικού και έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσει την πορεία του το σάπιο καράβι της εξουσίας. Μαζί τους σέρνουν έναν κατ’ επιλογή μουγκό. Έναν άλαλο πνευστό, που δίνει το σκοπό, κρατάει τον ρυθμό και παραμένει πιστός τους ακόλουθος μέχρι το τέλος της «προϊστορίας».

Τρία lumpen στοιχεία, διασκεδάζοντας το τέλμα της ζωής τους, «συνθέτουν» μια σκληρή πολιτική κωμωδία με γκροτέσκο στοιχεία, που διαπραγματεύεται τη φύση του συστήματος, το χαρακτήρα του πολέμου και την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος."

 

Συντελεστές

Πρωτότυπο κείμενο: Γιώργος Τσαγκαράκης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαγκαράκης

Μουσική: Δημήτρης Κουφαλάκος

Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Θεοφάνους

Σκηνικά / Κοστούμια: Σοφία Καρακάση

Επιμέλεια κίνησης: Βαγγελιώ Κυριαζίδου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Ζιώγαλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζιώγαλας

Φωτογραφίες / Video: Άκης Βαλεργάκης

Γραφιστικά: Αριάδνη Μιχαηλάρη

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Υπεύθυνη Παραγωγής: Νατάσσα Μουσάδη

Παίζουν: Δημήτρης Κουφαλάκος, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Τσαγκαράκης

Συμμετέχουν: Δημήτρης Αντωνιάδης, Σπύρος Κοντορίζος, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός (Ηχογραφημένες φωνές) και Θανάσης Χουλιαράς (Τραγούδι)