Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 03:01

“Ε.Τ. Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ” - Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

“Ε.Τ. Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ” - Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Την ιστορική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ “Ε.Τ. Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ” προβάλλει την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με ελεύθερη είσοδο, η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο για το Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ. Η ταινία είναι μεταγλωττισμένη και η προβολή της θα γίνει στην πλατεία ευκαλύπτων, στις 9.30 το βράδυ…

Σημειώνει η η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας για την αποψινή προβολή: Πριν από 40 χρόνια κυκλοφόρησε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών. Στον ΕΤ ο εξωγήινος, εξωγήινοι βοτανολόγοι επισκέπτονται κρυφά τη Γη τη νύχτα για να συγκεντρώσουν δείγματα σε ένα δάσος στην Καλιφόρνια. Ένας από τους εξωγήινους χωρίζει από την ομάδα, γοητευμένος από τα μακρινά φώτα της πόλης, και εγκλωβίζεται στη Γη. Ο Έλιοτ και τα αδέλφια του αναλαμβάνουν τότε να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στο σπίτι του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να κρατήσουν την ύπαρξη του κρυφή από τη μητέρα τους, αλλά και την κυβέρνηση.

Η ταινία  σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία αφού ξεπέρασε το ρεκόρ της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων»,  μια πρωτιά, που κατάφερε να κρατήσει για 11 χρόνια! Το κόνσεπτ της ταινίας βασίστηκε στο φανταστικό φίλο, που δημιούργησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ως παιδί, για να ξεπεράσει το διαζύγιο των γονιών του.

Το ET έκανε πρεμιέρα ως η ταινία λήξης του Φεστιβάλ Καννών το 1982. Το ET έγινε ευρέως αναγνωρισμένο από τους κριτικούς και θεωρείται ως μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Έλαβε εννέα υποψηφιότητες στα 55α Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε τέσσερα βραβεία: Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Καλύτερος Ήχος και Καλύτερο Μοντάζ Ήχου. Η ταινία κέρδισε επίσης πέντε Βραβεία Κρόνου και δύο Χρυσές Σφαίρες. Το 1994, η ταινία προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και χαρακτηρίστηκε ως "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική".

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ε.Τ. Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Adventure, Family | K-8 | 1982 | USA | μεταγλωττισμένο | 115’

σκηνοθεσία: Steven Spielberg

παίζουν:  Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote

21:30 | Πάρκο Ευκαλύπτων, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας | Είσοδος ελεύθερη